Sunday, June 15, 2008

This Is What We Called Photography

Fotografi memang menjadi minat dan interest aku.... pictures tell thousands of emotion. Terasa jeles jugak tengok gambar gambar dalam blog orang lain seperti blog Josh, Beruang Madu,Shah, Crew Cut, Hamdi's Multiply dan lain lain yang cantik sangat gambar gambar dia. Tapi sejak dah ada dSLR ni aku sendiri sibuk meng-experiment.

Kat bawah ni superwall Hamdi kat rumah dia.... aku terpukau sekejap tengok superwall ini.. jangan ingat Facebook aje ada superwall. MARVELLOUS gambar dia. Hu Hu perasan tak gambar siapa kat atas sekali tu.. macam model jam tangan tu... thanks Hamdi. Aku pun sekarang nak create superwall cam tu kat dinding rumah aku.

Sebab terkesima sangat dengan hasil kreativiti Hamdi ... hari ini aku belajar photoshoot dengan Hamdi... alamak sapa yang nak jadi objek.. al kisah begitulah sampai semua gambar ni diambil.

Aku suka gambar kat atas ni.... lepas ni nak belilah potret lens... Aduh ! hasil kerja Hamdi memang PRO...tabik spring.

Gambar ni aku suka sebab nampak aku macam evil sangat. Dengan kening terangkat tu dan muka berbelang belang. Aku nak frame photo ni buat kenangan. i like .. i like.

Ni pulak task yang Hamdi bagi untuk muka konpius.... jadi tak ??? alamak terbuat muka garang la pulak. Dah salah tema pulak.. sorry mr. photographer. Susah jugak sebenarnya nak ambil gambar gambar macam ni. Pulak masa ni aku masih lagi sneezing sebab allergic dengan sotong kurita yang aku makan semalam. Nampak macam sakit tak?

Gambar ni harapnya tak de la yang salah faham. Just nak motivate everyone yang berbadan gempal untuk beriadah dan susut macam ni.... yelah aku dulu berberat 110 kg.. Percaya.. huh tak percaya ?? Percayalaaaahhh. Promote sikit .. jadilah ahli Fitness First tau. Sekarang tengah nak ripped dan tone kan sikit. Ha ha tolong jangan komen yang bukan bukan yerrr..bukannya nak buat majalah Mangga ye ha ha . Lady Vanity dengan boyfriend dia, Ernie... my blog link friend lagi sexy tau.. tak caya lawat la blogspot dia.

Hmmm gambar ni pulak task untuk futuristik.... futuristik ker...ha ha ha kira kira memandang jauh keluar tingkap futuristik lah yer.


Satu lagi pasal gambar gambar Hamdi ni memang kreatif... Gambar ni aku rasa macam dalam studio tapi dia buat kat rumah dia ajer dengan backdrop spontan. Love working with intelligent and creative guy like him..menggunakan sumber sekeliling yang ada. Is he born to be a good photographer or a good doctor?? I believe BOTH !

Nilah fotografi namanya . Dapat menggubah the ugly looking in me. yeah picture lies ..kan ??Sapa sapa yang nak belajar ambil gambar macam ni..boleh contact Hamdi atau nak abadikan gambar gambar cam ni pun boleh cari dia kat link aku, Hamdi's multiply.

This is what we called photography..and I love photography very very much.

17 comments:

edina monsoon said...

Okay I want Hamdi to take pictures of me too!!!!!

syukur said...

yesss yesss yezzza .. u should... book him now before he become too busy with his photography work.

hamdi said...

Hahahahaha. Syukur - jgn la promote lebih2. U know how i pantang dipuji. Beside, I like to work underground ... karang nanti prof tau how diverted i am.err to any profs or consultant - u r most welcomed if u r keen to be photographed ,preferably at own house cause it'll be a whole lot more decent.

Anyhow, Syukur I thot there are some better pics... tak nak letak ker?

Edina - yes, bos. U r most welcome. We can arrange something (nanti daddy u tak marah ke?).

Josh said...

Wow, nice pics. Partly because u're photogenic kot.
Eh, nak tanya Syukur, gambar yang angkat dumbbell tu kan, naper tangan satu lagi tu pegang tetek?? kuang-kuang-kuang... jangan marah brother. ;-P

zue said...

Cantik betul ur fren amik....sungguh berbakat..!!

syukur said...

Josh :
Teliti nyer u tengok gambar JOsh.ye la in the eyes of a photogtapher too..frankly i've got muscled boob ... ha ha.. but it ached sebab terpaksa hold to that position and look macam tak de apa apa.tangan tu kat situ sebab dah sakit. hamdi pulak continously klik klik.. very hard tambah lagi still sneezing sebab sotong kurita tu.dan tak sempat nak pump up sikit before the shoot .sebenarnya time tu i've got a towel untuk kesat hingus.. oo. tapi tak nampak pun kan mcm sakit..the dumbell quite berat also. It took more than 200 pictures in that short time.. photogenic??? kuang kuang kuang.. ha ha.. hey i want a scar lah!! baru cantik kalau di fotograf .. ha ha.

Zue :
Thanks zue. He is definitely a fast learner dalam photography.. Katanya kalau buat dalam studio dengan full lighting lagi ngancam.. tetapi penat sebenarnya buat shoot macam ni zue.. i tell you. kalau you nak ambik gambar style gini for whole family pun boleh... book dia cepat. promo promo .. ha ha

LadyVanity said...

hello syuks.... thanks for ur kind comments on my blog!! i will be linking you =)

i will post Mr. Selangor pics on my blog and ProBB as well. Look out for them!

lol and ur lookin' GOOD in ur photos bro!! UPLOAD ON FORUM!!!! hhahahahahahahah

drNO said...

just got hold of ur blog.
alamakkk u r into bodybuilding now??? takut...
very nice photo...

syukur said...

Lady Vanity : no no... malulah dengan other hardcore gymmers.

Dr.No : waaaaa... lamanya tak dengar khabar dan berita. thank you.. your blog pun very nice recipe.. kena cuba. anak anak sihat??

Arel said...

NIce photos.. Hamdi kalau ambik gambor mmg lawa2! I have a lot nice photos taken by him.. keep it up!

Syukur, bila nak tayang skill pulak dgn nikon tu?

hamdi said...

Arel - thanks my brother, and YOU,Mr Arel, are a potential model too. So bila nak book appointment? FOC and can get printout some more (and can put a copy on my superWall)

Catz said...

hem..model ni buleh tukar profesion.
jadi model sepenuh masa..hhehehe
i like the photos...good job Hamdi.

syukur said...

Arel : skill aku tak tajam tajam lagi nantilah pergi course foto

HAmdi : aiiikkk tak cukup aku promo ker dia pulak nak promo kat sini... ha ha

Catz : waaa peminat Hamdi jugak..

Beruang Madu said...

wahhh ni nak tayang skil gambar ker nak tayang cantiknya bicep tu... apa pun dua dua Abg Bear teruja... suka sangat tengok dedua tu

Anonymous said...

Doc Hamdi: Memang berbakat...

Doc Syukur: Terfikir, agak2 kalau tak ditakdirkan sebagai doktor, ada terniat tak nak jadi MODEL!!!

syukur said...

BM : jom la kita ambil gambar sama sama..suruh hamdi ambil..nak??

Anonymous : yeah hamdy memang talented...me model?? mm tak bolehlah... sangat kekurangan diri ini..he he.. dr syukur tak boleh lah..biarlah dr sheikh muszaphar shukor jer yerr..ha ha

Anonymous said...

humble guy....ingat, setiap orang ader kelebihan yang tersembunyi...