Monday, June 16, 2008

Penangan Baby Kurita


Aku tak pergi kerja hari ni... semalam dah rasa pelik semacam.... sneezing bertalu talu... doctors are human too... they fall ill similar to other people... Aku tak pernah ada allergic sebelum ni.. Tapi selepas makan baby sotong kurita kat dinner hari tu... aku sneezing teruk... chest tightness bila batuk.. dan SOB juga. semalam dan pagi ni demam ... alhamdulilah masa menulis ni dah kebah sikit (aaaa ada orang tak tahu maksud kebah ?? sembuh sikit maknanya)


Pagi lagi aku call my consultant, Prof Oteh... inform aku not well.. He replied get rest.. good one.. nilah aku sayang sangat kat boss aku ni...(tak macam bos Axim tau ) ha ha... lepas tu sms MO bawah aku beritahu, pesan dia orang turun klinik awal..(mmm.. sakit sakit pun diktator lagi aku ni !) dan thanks Liza kerna gantikan on call hari ni.. pagi tadi... macam orang kena belasah ajer umpamanya... Di belasah?? oleh siapa??.. ha ha.
Lepas kebah ni terasa lapar ya amat. Ha... akiu ambil Aerius 2 biji pun tak berape jalan mula mula... Andrea suggest for Singulair....mmmmm... aku tak ambil pun... Now a bit better and ready for work tomorrow..

8 comments:

Catz said...

hi doc syukur,
moga u cepat sembuh ye..makan ubat.

edina monsoon said...

That's a speedy recovery. Aerius makes me doped-out and hungry. But it does stop the leaky nose. Tu lah, lain kali makan benda kena fikir dulu.

ham de'naj said...

apa yg rhyme dgn kurita????
Nobita
Rozita
Pita
Jelita
Wanita
Derita
Pelita
Gelita
Cerita
Berita
Menyita (Sita)
Sumita
Pendita
Evita
Livita
Fajita
Puspanita
Jesnita
Catherine Zeta
ohhh! Lalitha ... he he he


(tak de kerja aku ni)

ham de'naj said...

dear 'edina' - i am so bumped that i cant leave comment at ur site. tgk syuk, at least i can put all sorts of name. he he he. kurita betul. (love that weird word' sounds so japanese. kurita sushi anyone?

syukur said...

CAtz : Thank you


edina : aerius not really works larrr...

syukur said...

hamdenaj : amboi berapa nama hang nak pakai ni???

Beruang Madu said...

Baik dah??? Gi lah makan segala kurita tu... nak yg saiz kapal selam pun boleh... doktor pun manusia juga manja juga kan... tu lah sapa soh dok sengsorang... sib baik sakit lite lite jer.. buatnya muntaber memalam cemana?? kalau ada 'orang rumah' leh lah jugak tengok2 kan... kan Shuk kan?? hehehehhehee

syukur said...

BM : Yer tak yer jugak... boleh abang BM tolong carikan ??? ha ha..