Sunday, June 22, 2008

Sepi.......

Dah lama pulak tak ke pawagam.. tahlah semenjak dua menjak ni.. Tapi aku nanti-nantikan garapan Kabir Bhatia ni..mula di pawagam 26 Jun 2008.. Filem CINTA dulu hampir 4 kali aku tengok siap beli DVD lagi.. Ini antara filem yang membuatkan air mata jantan machoku menitis..cerita pasal Rashidi Ishak dengan Rita Rudaini tu la aku tak boleh tahan.. Ye laa.. kalau pasal anak-anak .. aku sensitif sikit. Adussss.. Hey real men cry too sometimes. Tak sabar.. saper nak gi tengok... hah Shah , BM dengan Hamdi..jom la gi tgk cerita ni.. syahdu.. Senarai pelakon pun yang punya karektor..bukanlah harapkan muka lawa dan sensasi ajer..


Ha ha... percaya tak My Best Friends' Wedding pun boleh buat aku menangis . Tapi ini ada kena mengena dengan jurnal hidup ha ha..Selain tu telenovela Sanay Walay Namg Wakas pun buat aku syahdu gak...

Apa movie yang buatkan anda syahdu??? Hah kongsilah kat blog aku ni..

24 comments:

hamdan said...

Jom gi tgk wayang. I'm Thinking Incredible Hulk, err.. apa lagi ek? yg ada Will Smith tu cite apa? Then nak tgk ?Kata2 Cinta or whatever it names..

Cita yg buat aku sayu? Hmmm the latest one was cite Love ?something tu laah. Alah yg lebih kurang sama dgn love actually yg nkau rekomen kat aku. Ntah apa nama dia.

zue said...

Syukur,
Buatlah gathering menonton filem Sepi bersama dgn semua pembaca blog syukspunyastyle..

Anonymous said...

orang kata tak rock ler kalau lelaki menangis...tapi jangan lupa, LELAKI juga punya hati dan perasaan....

syukur said...

Hamdan : mmmmm yang will Smith tu cite HANCOCK... sebut betul betul tau.. naanti jadi benda lain..ha ha...biru otak ku sekejap..sorry

Zue : boleh jugak Zue... tapi my blog... still a baby larrr.. mungkin gathering dengan frens ok la.. tapi next weekend.. dah ada occasion..ingat nak tengok midnight hari Jumaat ni. suka Sepi sebab banyak pelakon hebat dan arahan Kabir Bhatia..amazing.

Anonymous : It is good to be true to yourself.. real med do cry too.. sebab itulah rona hidup manusiayang senantiasa ada emosi dan perasaan... bukan stoneee ajer.

Josh said...

I love CINTA too. Story line bagus.. and I did shed tears towards the end..
Belum lagi tengok SEPI.

Actually, I x berapa minat tengok citer-citer sedih. But CINTA was a good one. Another movie that make me cry was SEPET, at the ending.

axim said...

sila tonton citer Made of Honor....tangkap layan gak citernyer....komedi romantik...BESH bangat...!!aku bagik 4 dari 5 bintang..hehe..tapi kalau tak suka jangan salahkan aku plak k..:D

M@x said...

You cry at movie? I try to recall. Mmmmm.....Don't have any recent ones but it was "Joy Luck Club" that opened up the pipes. That was years ago. The story was very touching!

Ekin said...

Filem syahdu.. hmm kalau filem melayu rasanya Penarik Becha, and Cinta. Sedih giler..(luv the part played by Rashidi PLUS cinta warga tua tuh.. unique)
Citer omputih.. one of my fav.. and cerita yang paling tak pernah lupa.. is My Best Friend's Wedding.. best.. touchy masa dorang buat janji, kat underground st. and masa part last sekali (when her friend says goodbye i guess)
Paling kelakar masa babak kejar mengejar.. lawak giler)

Catz said...

catz tgk the making of 'sepi' kat TV. Macam besttt....i think worth to watch lah...
i think lelaki yg menangis on certain things are the real men..hehheehe. lelaki yg beremosi dan macho. BTW ada ke org lelaki yg tak pernah menangis..?? i mean lelaki dewasa lah..kalau budak kecik lelaki or baby boy tuh mmg normallah nangis..kan...
err..ada ke??
cerita yg pernah buat catz nangis banyak kot.salah satunya Armagedon.

syukur said...

Josh : what??? josh pun menangis...kenaper tak percaye ker (macam iklan tu) ha ha... sentimental jugak yer Josh ni.... lain kali jgn tinggal kan blog tu sepiiii jer 4 ke 5 hari, ok???


Made Of Honor : tengok preview macam ala ala gaya My best friend's wedding jer.. betul tak?? see i can predict la.

Max : yesss admit i did but certain films. those two that i can recall. sepi will probably be the third.. Joy Luck Club , hun ?? is it too sedih??

Ekin : Penarik Beca ??? klasiknya kau Ekin. My Best Friend Wedding memang i tak pernah lupa sampai bila bila..

CAtz : waaa.. filem armageddon yang perang perang angkasa ni pun buat u nangis... ha ha..aduh sakit perutku sekejap.. ha ha.. For me la.. tak kira lelaki ker perempuan.. semua ada perasaaan...kan???

Catz said...

hi doc syuk...u gelak-gelakkan i ekkk...
tak tgk citer tu sampai abeh keww?

Wahidah said...

hurm..

kabhi kushi khabi gam..sbb isu keluarga...

Ada APa Dgn Cinta - lurve story...

i bet SEPI mesti best punya...
and one more story yg people kata agak best...AYAt2 Cinta....

syukur said...

Catz : ye.... ampunnnnn... tapi ketawa kecil ajer.... bukan berdekah dekah.. ha ha.

Wahidah : can't wait to watch both actually... mesti tangkap syahdu ni.

Wahidah said...

yerpp..mmg syahdu pun...tp ur comment lg buat i syahdu...wuargh...

PUTUBAMBU said...

selamat berkenalan Dr. Syuk..!

anyway, apa salahnya kalau lelaki menangis.. tu tandanya dia pun ada perasaan sensitif.. jgn asik ngak berlagak macho je..

Putu pun tak sabar nak gi tgk Sepi bila tgk The Making Of.. dia cam best jek...

PUTUBAMBU said...

Hi Dr. Syuk.. selamat berkenalan..!

(penat2 jek taip tadi.. tetiba error pulak)

anyway, tak salah kalau lelaki menangis.. tu tandanya dia pun sensitif gak.. bukan hanya tunjuk macho jek..

cerita yg putu dah tgk berulang kali dan buat putu menangis ialah.. 'Legends of The Fall'.. sedih.. dan satu lagi.. pasal kita suka Brad Pitt.. hehehe..

LadyVanity said...

wuu my best friend's wedding really is a very sweet movie... =)

have u watched The Notebook before? quite an old movie...my friends all say its the best love story of all time!!!

syukur said...

Wahidah : ye ker... sorry la tak berniat nak buat orang syahdu syahdan ni..

Putumambu : Legend Of The Fall pun boleh menangis... mmmm... ni terlebih sensitif ni.. ha ha anyway.. selamat perkenalan.. i visit yours too..nice.

Lady Vanity : haven't seen the movie `Notebook". Since you are recommending it ... i try to find the vcd/dvd ..yeah My Best Friend wedding my all time favourite..

Shah said...

Baru tengok 'Ayat-ayat cinta' dua hari lepas - menyembur2 jugak air mata masa nengok cite ni... Sepi nanti kita gi tengok sekali setttt....

Wahidah said...

its okay....layan jer...

hurm..so mlm ni dh start midnite SEPI...tgk tak..

mlm ni i nk layan wanted dl..then br sepi..

Josh said...

".... lain kali jgn tinggal kan blog tu sepiiii jer 4 ke 5 hari, ok???"

Aiyo... terasa.. hehe.. sorry sorry, I was so tied up with my work hari tu.

Wahidah said...

ayat2 cinta dh kuar...MC 2 ni pun i nk pi tgk ngan housemate ptg ni...nanti i update kat u kay...free pi la tgk..

Ekin said...

tumpang lalu..

Syukur : mmg aku klasik.. apsal tak bleh..? even the klasik.fm is one of my fav st..(slot "hati ke hati".. weekdays 5pm until 7pm) hahaha

Shah: Mcm mana air mata menyembur2 tuh.. ahaks..

Anonymous said...

Syuk: dalam pemerhatian saya, lelaki yang sensitif adalah lelaki yang manja...walau nampak macho giler!!! betui ker?

Shah: boleh tolong buat demo, air mata yang menyembur2 tuh!! hehehe..