Monday, June 2, 2008

On Call Sebagai Registrar

Ahad, 1 Jun hari tu dah kena start on call registrar. Tanggungjawabnya dah lebih besar. Pakar yang on call pun supportive and treat us as junior specialist dah. Tu part yang best. Thrill jugak tapi berkat ilmu yang dikutip dari setiap posting tu amat berguna.

Nak dijadikan cerita... MO aku..si Hasnur pulak hilang wallet dia waktu sembahyang kat surau. Aduh.. ni lah sejahat jahat manusia.. tempat macam tu pun boleh kebas orang punya barang. Nak ditambahkan lagi.. OMS (online result blood investigation) pulak breakdown.. so terpaksa telefon ke lab sepanjang masa (kesian HO..) dan kena banyak guna clinical skill tanpa bergantung sangat dengan result hari tu.

Apa pun pengalaman pertama untuk apa apa pun SUKAR dilupakan.. kan kan?? Macam first love juga.. sampai mati tak lupa. ha ha

1 comment:

Beruang Madu aka Honey Bear said...

First Love - bila tu?? Masa MO ker masa registerar?? habis tu sekarang ni single mingle ker??

ANyway... tahniah yerrr.... nanti kalau Shah dah jadi pakar kami nak pindah ke SP, aku dah suka kat SP... life is much better cuma keji takder gym jer.. nanti aku bukak sendiri