Sunday, June 22, 2008

Suki vs The Lima

Ada 2 album yang baru dibeli waktu shopping kat Midvalley hari ni. Yang menariknya keduanya adalah album debut 2 artis kelahiran program realiti dan cover album dua dua warna dull yang hampir sama . Kehadiran bak cendawan tumbuh dan sesetengahnya dah terperam macam tu sahaja.. Al-kisah....

Suki , pemenang musim pertama One In A Million (ahhh.. Dayang no 4, kenaper??? Aku kan Dayang fanatico !) ambil masa yang cukup lama untuk menghasilkan album ini. Much-awaited ? Worth a wait ? Mmmm.. Dengarlah sendiri... tapi vokal Suki begitu ordinary.. tak ada keunikan dan sorry Suki... tona suara sama sahaja. ada kalanya terasa macam suara dia hilang...not my fave.. Tapi ada 3 lagu yang boleh layannnn... Usah/Don't (2 languange version).. waaaa, ciptaan fellow blogger... sapa lagi Mr. Kieran Kuek lar.. catchy song ..rasa macam nak buat catwalk pulak dengar lagu ni... ha ha.. Kieran sumbangkan 3 lagu semuanya. Painted Blue dan Never Say (ciptaan Zuraini) pun menarik. Tapi as a whole, i personally think Faizal Tahir 1st album is definitely ahead of Suki's... by far... sorry. (komen macam Simon Cowell pulak aku. ha ha.) Tapi suka tengok gaya Suki .. petite !

Album The Lima memang aku nantikan sangat sangat.... Juara musim pertama Gangstarz ini cukup istimewa. Vokal mereka cukup padu.. penuh alunan .. melodi aku suka bangettttt.. Muzik KRU yang selalunya predictable tampak lain bila didendangkan oleh jejaka jejaka The Lima ni. Tahniah... Variasi yang mempunyai impak... Wow..

Lagu seperti Separuh Masa, Dimabuk cinta dan Buronan Cinta .. memang classss. Paling suka aku lagu Kau Ada Dia ... yang turut jadi runut bunyi filem akan datang.. Sepi. Afdlin ada... kena pergi serbu pawagam ..

The Lima punya bakat luar biasa yang mengkagumkan. Harmoni mereka sepadu. I enjoy this album very much..

Suki vs The Lima ????? Mmmmm It is obvious who wins kan ??

3 comments:

axim said...

suki-not one of my faveret....dulu mati mati ingat Faizal tahir menang OIAM tapi rezeki tak menyebelahi dia..

M@x said...

Hi! I've the chance to listen to Suki's new album. Not bad for a debut. First thing that come to my mind is I think the album sounded very "Avril Lavigne"-ish. Don't think any artist in Malaysia is going that girly pop-rock sound yet. So, good luck Suki!

My favourite track from the album is Painted Blue.

Have not listen to The Lima yet. So, no comments.

syukur said...

Axim : Aku pergi dulu dalam PWTC final OIAM tu... memang dalam dewan tu dah sorak Faizal menang tapi tak der rezeki dia.

Max : Yeah .. sounded Avril Lavigne-like the only problem she lack of intensity, aura and sounded like a very amatuerish Avril... ha ha sorry .