Wednesday, June 25, 2008

I Am The Newbie Among The Lord

Krinngggg.....Beruang Madu called the other day .. waktu tengah work -out kat gym ajak dinner with the other bloggers... mmm.. interesting..palpitations jugak sebab i am like the newbie among the lord..still consider myself as a baby blog . Tetapi best dan teruja jugak untuk jumpa bloggers yang lain seperti Josh umpamanya yang asyik bertukar komen di blog.



So.. hari ni kami bertemu di Bangkok House, tempat yang menyajikan antara makanan paling sedap di KL ni. Aku tumpang kereta Hamdi untuk ke sana. Dalam 15 minit dah sampai.. parking pun senang.

Waktu sampai, Shah, Josh dan Saharil dah kat sana. Ni first time aku jumpa dengan Saharil dan Josh. Salam perjumpaaan. Selepas tu pulak Yazeed aka Beruang Madu tiba dengan Imran. Imran pun first time aku jumpa. Very smart dressed person.



Kat atas ni aku, Beruang Madu, Josh dengan Saharil Conteng. Tak pernah berinteraksi dengan Saharil sebelum ni.. cool orangnya (pemalu kerr??) , Josh pulak selalu berbalas blog comment dan Beruang Madu dah terlebih mesra.. ha ha. Malam tu, si Josh asyik ketawa jer berdekih- dekih sampai buat aku pun tergelak sama. Josh lebih kelakar sebenarnya kat luar. Great to finally meet you Josh.



Ni aku, Josh dan Hamdi. Ntahlah susah sangat aku nak senyum kat depan kamera. Again.. kena marahlah dengan si BM. Gambar kat atas nilah nampak sikit aku senyum.

Hamdi, Josh dan Shah dalam gambar.. Macam model ubat gigi ketiga-tiganya.. sweet smile. Hamdi dengan new hairstyle malam tu..mmm.. mendapat thumbs up dari Saharil.


Aku dengan gambar sorang sorang kat sini..meliuk lintuk gaya manja sikit.. ha ha .. Carrot susu kat sini tak berape best sangat lah..tapi tetap menjadi pilihanku.


Ni lah gaya baru kalau nak buat bisik bisik dalam sekumpulan yang ramai.. pakai tisu penghadang yer.. supaya ayat ayat laser ditapis oleh tisu tu... ha ha.. aiikkk method baru ker ni Yazeed ??? Harus jadi ikutan lepas ni.

Gambar makanan kami kat Bangkok House malam tu.




Kerabu mangga yang senantiasa memenuhi citarasaku.



Siakap kukus lemon... ni pun sedap tetapi aku pernah rasa lebih sedap waktu kat Bangkok, Thai dulu. See... berasap lagi tu....



Beef green curry ni pun sedap..



Cashew Nut Ayam ni best best gila..my fave


Otak otak dalam burung ni....unik dan my second fave...

Sayur aspargus ni pun boleh tahan..


Dessert kami malam tu : Pumpkin pudding, Red rubies


Perasan tak... gambar ni blurr sikit... sebab kami semua kat dalam gambar tu..saharil tersorok sikit..so maknanya gambar ni orang lain yang tolong ambil.. mmmm waiter Filipina ni memang tak layak jadi photographer laaa.. layak jadi apa huh??


Ni satu lagi gambar dimeja makan. Persahabatan dijalin..make friends , do not make enemies and loyal to one.. that what my parents advised me .. and ...sememangnya best sangat jumpa blogger blogger ni.. some yang karektor mereka di blog berbeda sekali diluar... tapi each and everyone has interesting stories to tell dan di kongsi bersama.. Thank you Shah dan BM sudi invite aku yng newbie ni untuk turut serta dan happy to meet u. for the first time ..Josh, Saharil dan Imran, hope it will not be the last. I feel honoured. Satu lagi yang bestnya.. dapat jumpa friends from different work background.


24 comments:

Zoulkieflie said...

comey2 sume bloggers ek..hehe

kesemua makanan nampak sedap la..lapo pulak..nanti,kalau i pi kl,bawa la makan kat sana k..hehe..

Anonymous said...

berkawan biar beribu....setiap satunya akan memberi inspirasi dalam kehidupan..

PUTUBAMBU said...

wah..bestnya gathering..

bila pulak nak gathering ngan anak2 dara dan mak dara yg rajin dtg komen kat sini ni? ekekke..

anyway, nice photos.. gambar makanan tu.. err..menggugat betul..

soalan pasal waiter filipina tu kan.. tak layak jd photographer kan...
so mmg layak ah dia jadi waiter kot.. hehehe..

NIKO75 said...

Syuk.. nice blog ur having.. I enjoyed reading the entries till the end.. Do visit my blog: www.myinvisibleself.blogspot.com.. Keep on rocking dude!
NIKO75

axim said...

haaa nanti kalau aku pi KL sila lah bawak aku makn kat Bangkok House ni yek...selalu sangat baca review dalam blog orang kata makanan kat sini marbeles dan flawless gitu....haruslah aku menerai jugak nanti...seronok kan dapat jumpa bloggers ramai ramai....dapat tambah kawan kan....best best...hehe

Josh said...

fuyoo.. cepatnyer masuk entry.
Your photo shots are very nice! malu Josh nak tunjuk Josh punya. hahaha
Nice meeting u too Syukur, looking forward to another gathering.

suesamsudin said...

masuk cni dr blog josh comel sbb nak tgk gmbr food....sedapnya!!!yummy yummy.....salam perkenalan bro.....

:: NbC :: said...

Hi Syukur, salam kenal, blog hopping fr Shah's..

(actually da lama baca, ni baru nak tinggal jejak)

dlm ramai2 tu.. semua dah kenal kecuali u & Shaharil..

wahh jeles, tunggu i balik plak nak makan ramai2.. sgt sgt jeles ni.. ;-)

saharil said...

nice meeting everybody, and meeting hamdi's new haircut. haha.

bukan 'pemalu' tapi 'pemerhati' :)

syukur said...

Zoulkiflie : ye ker?? comel ker?? Beruang madu je la kot kategori tu... yang lain lain kategori macho... ha ha ha lawak jer ye

Anonymous : the friend u choose actually reflects you yourself... be wise.. and i think i choose all the right one.. honoured.

Putubambu : ye la.. best juga gathering dengan mak dara dan anak anak dara ni... ok kalau putubambu buat.. i join boleh???

Niko 75 : thank you very much.. certainly i will visit your blog too.

Axim : itu la.. terasa tak cukup korum pulak tanpa axim malam tadi.. ha ha ...boleh...teringin sangat yang jumpa blogger utara terkemuka ni.

Josh ; i memang sepantas kilat Josh... terus update kat rumah hamdi lagi sebelum balik rumah pukul 1.30 am .. ha ha.. buat round today pun sedikit tutup mata..opsss.. tapi boss i pun ngantuk..hai blog jugak ker dia..haha

Suesamsuddin : memang yummy the mummy... sedap sedap... bila pulak dapat makan dan gathering dengan sue yer??

NBC : jangan jeles.. okay okay nanti kita book satu Bangkok House tu untuk semua bloggers ok tak??

Saharil : saharil.. Hamdi dah gi barber hari la dude sebab thumbs up kau tu.. ha ha.. pemerhati??? mmmm siapa yang kau perhatikan ni??

Shah said...

Amboii siap nak booking satu restoran lagi... Eh since post duta Bangkok House ni masih available. Aku nominate ko aje lah ye :-)

Hamdi said...

Mr SC - tu bukan new haircut la. I dont have comb at home, so just letak gel aje. Then tgh jalan ke Bangkok House tu jam, so dok asik garu kepala aje. (Yeah Yeah it was a really bad hair day)

Syuk aku lum gi barber lagi. Nak simpan rambut panjang la pulak

Josh - plis plis plis - nak a copy of yours. Sebab aku tak amik gambar sgt malam tu. BM cakap hang always bz. So how? nanti msg aku kat FB lah heh?

Inah said...

tumpang lalu..lama dah baca ur blog..baru nak tinggal jejak :D..

psstt..josh tu cepat mesra :D

syukur said...

Hamdi : Hamdi...bukalah blogspot cepat cepat best sikit..senang aku nak komen blog kau sebab the mutiply tu kat laptop lemban sikit.

Shah : duta ? apa ? Lara Dutta ? Duta Sheila On 7?? he he aku sambar ajer la perlantikan kau ni sebelum Mawi World tu sambar semua duta duta ini. ha ha

Inah : Thank you Inah for visiting.. i pun baca your blog..tetapi tahu ajer la i ni shy shy cat... anyway..akan tinggalkan jejak jugak in your blog. mmmm yeah... pertama kali jumpa Josh macam terasa dah kenal dia bertahun tahun.

Inah said...

psstt..i terlink u :P..selama ni baca dari blog abg shah n josh je..dah ade link ni senang :D

Catz said...

hi..
nice friends..nice food..besttt.
ayway the food look so yummy..saya di sini sgt terliur oke..especially kerabu mangga tuh...saya tenung kerabu tu seolah-olah kerabu itu ada betul2 depan saya...ehmmm....fevret ku ituhhh....tetiba rasa nak kedapur lah..nak masak..lapar tgk food itu semua. nice foto.

Josh said...

Psst.. Inah, jangan ler 'I terlink u'... buat ler 'I darling u'.. kan lagi bagus... (wink-wink)

Lariiiiiiiiiii

Wahidah said...

wah bestnya dpt jumpa bloggers lain..in my life tk pernah lg tau wat blind date jumpa bloggers lain..mesti seronok kan...pergh..tgk makanan yg u post tu nampak delicious gle..tp i lost appetitte la..so la ni tgk sumer makanan tk lalu..wuargh...tension..i want my appetitte back.............

syukur said...

Inah.:.. i will link u bila pergi rumah hamdi esok..

Josh : Mmmmmm

Wahidah : Nak rancang buat perjumpaan besaran bagi bloggers nanti WAhidah ikut serta tau, satu hari nanti.. jadi marilah melantik AJK nya mula hari ni.. Presiden... Abang BM... ha ha

Ekin said...

huhuhuh. i think u already hv regular visitors to ur blog la syuks.. congrats..

anyways.. gambar kerabu mangga (aduss lamanya tak mkn.. )..ikan siakap kukus with lemon.. hmm so muahhhs.. superb laa.. (is't because the food or the pic? hmm.. gambar tuh ada wap/steam laa )Fuleyy. but it's very nice

Lawak la mamat yg tutup muka dgn tisu tuh.. ahaks.. (lagi lawak kalau dia berpakaian ala2 chinese opera, bermake up tebal dgn aksi yg sama,(sorry.. aku mmg suka berimaginasi));p

Anonymous said...

hai, Doc Syuk...actually, u have a sense of humour...n very creative...

syukur said...

Ekin : blogging ni sebenarnya mendekatkan the creative people....ia memberikan konotasi terhadap siapa orang tu sebenarnya.. you ll be true nothing but the true to youself . terima kasih banyak banyak kepada semua yang membaca dan think my blog is worth a read...

Anonymous : thank you... well yeah.. tapi dalam tugas seharian..i have to be professional but in real... memang i suka benda humor ni dan ketawa berdekah-dekah.. creative?? well thank you .apppreciate that...will try to be more and more creative in the future..ok..

edina monsoon said...

What happened to the original plan of blogging daily??? Hurry up and write

syukur said...

edina : ok ok...been very busy lately..is it sign of ageing?? but i will update..dun worry