Saturday, June 28, 2008

Pictures Tell Thousand Emotions

Ni lah hasil ambil gambar hari tu.....tahu... taklah cantik pun...tetapi mmmm at least banyak teknik baru yang dipelajari.. belajar tu yang penting... dan berguru tu yang penting..hah Josh nanti 6 bulan lagi dia orang anjurkan lagi tetapi mungkin theme lain la.. landscape ker cam tu la .. join lah yer..terbuka untuk yang bukan staff HUKM pun..kalau tidak masakan ku potret mas Beruang Madu ni. Yazeed in black and white...


Gambar Shah ni aku suka.. ntah sebab nampak karektor nyer, tetapi scar mahal tu terlindung sikit.
Ni lah seorang lagi dalam group kita orang,, nama dia Mahmud..kamera Nikon sama aku jugak.. Photogenic jugak mamat ni depan kamera. Sorry la tak minta izin gambar kau ni masuk blog aku..ha ha.. peduli aper.. ha ha.

Ini suppose bukan gambar potrait sebab kalau ambil gambar potret mesti bermethod..ni namanya candid picture...gaya si BM lepas berjaya menghasilkan gambar gambar tercantik.. ha ha
Alamak...dia lagi....dan lagii....



Gambar penuh emosi Shah... cuba teka emosi dia waktu ni ???? give your comment..


Si Mahmud yang memang photogenic ni...

Ni gambar cikgu kami hari tu..... amboi nak model jugak.... En Abbas dan En Idris. Komen En Abbas gambar aku ni kena elakkan silau pada cermin mata yang mencacatkan gambar tu. Satu nasihat yang baik.


Potret duet dalam studio kat HUKM ... berlatarkan kanvas gambar buku buku... ilmiah sangat.



Gambar si Mahmud dan Dr. Aaron dalam studio bergaya sakan..Waaa.. Dr Aaron ada Nikon D300 tu.. kamera paling expensive hari tu. Terliur aku tengok.


Ni ...so wrong... ha ha photshop yang tak menjadi.

Adobe photoshop CS2 ni banyak kelebihannya.. best untuk ubah gambar gambar ni menjadi cantik terutamanya potret.. Tapi banyak sangat application sampai aku try dan error jadi gambar kat atas.. ha ha...anyway ada orang nak teka tak objek apa original nyer gambar ni ?? MMmmm tak der hadiah yer untuk meneka tetapi kalau belanja tengok wayang tu bolehlah..

Pasti heran sebab gambar aku tak der langsung... memang aku jadi photographer sepenuh masa hari ni.. Teringat lagi pesan En Abbas.. in good picture .. people will not ask who on that picture but will ask who took the picture.....

4 comments:

Inah said...

paling suka gambar first abg beruang madu..sudut yg menarik..

nak teka tapi i have no idea at all..hint please :)

Josh said...

Workshop ke tu? Wa.... naper bagitau awal??

Takpe, the next one. Thanks!

Good Pics!

syukur said...

Inah : hint untuk gambar yang telah dirosakkan itu ialah seekor binatang... ha ha..opss bukan beruang yerrrr.. ha ha

Josh : Thank you Josh... aha terlupa lah pulak... nanti next one i ll inform it to u..ok??

Catz said...

wah..u ols..dgn senjata masing2.nikon..olympus etc...cam nak pi perang..