Thursday, June 5, 2008

Boston Grill Restaurant

Rabu, semalam, Hamdi rang me up ..ajak pi dinner sekali dengan Shah. Mula mula tu ingat nak ke Manulife FF ..tetapi rasa malas pulak dan untuk sedapkan hati , katakan pada hati.. to make the muscles grow, they need rest too.

Kami pun ke TESCO Cheras di mana terletaknya tempat ni.. BOSTON GRILL. Memang popular..Dalam mingguan Malaysia baru ni pun ada skop pasal restoran aneka grill ni. Dekor dia cantik jugak... banyak kali oren menghiasi. Kami pun klik klik cari angle. Pengunjung lain mesti hairan tengok gelagat kami.. aaa peduli apa....


Dinding yang ada tulisan nama restoran ni mmm cantik sangat jadi aku abadikan satu gambar kenangan kat sini. Shah kata ..bolehlah jadi duta/jurucakap Boston Grill lepas ni... ha ha.


Lamb chop ni pilihan Shah malam tu... aku ni kalau bab bab kambing ni memang allergic sikit.

Aku gemar yang seafood punya ...kolestrol tinggi tapi percaya tak kalau aku cakap total cholestrol aku... cuma .. 2.4 (bukan LDL ye, tapi total kolestrol.. ye ha.. jgn jeles) .Nama pesanan ni Fisherman's Platter.


Ni pesanan untuk Hamdi. Black pepper ke?? aku pun dah lupa. Tetapi sedapppp...

Shah tersenyum gembira... Ala.. Yazid pula masih kat negeri utara sana... Tak pe lah walaupun jauh di mata..

Hamdi dengan t-shirt Terengganu dia malam tu,, present dari orang. Cantik colour hijau daun dengan corak kat belakang dia..Suka ..suka.

Ni minuman kami malam tu... mak datuk tinggi nyer gelas dia. Kembung perut aku dibuatnya.





Antara dishes yang lain yang kami pesan malam tu.



Lepas makan tu terus cari magazine kat TESCO MyNews.com..Banyak juga kami borak malam tu tetapi banyak jugak meliuk-lintuk cari angle untuk klik klik.. Orang lain naik pelik.. tetapi mmm lantaklah cakap orang. Bagi aku macam Yazid tak gemar sangat Western food ni..but the food here dan service.. not bad. Cubalah.. Peminat fanatik Zahid Af2 mesti suka tempat ni sebab penuh oren kalerrrr je.

8 comments:

Shah said...

Kalau gi sana lagi nak pesan jugak la baju stethoscope kau tu. Boleh pakai masa on call.. Kakakka

syukur said...

Shah : boleh...boleh murah ajer...aku beli kat Chatuchal market..bulan 8 nanti aku pergi lagi.
Anyway...tak takut ker nanti bila pakai baju tu..jadi Makhluk Tuhan Paling Sexy lak... ha ha

hamdi said...

ni bakul ke berapa nkau angkat.. ha ha ha. Just kidding. wei, mana buku baliga aku???

Beruang Madu aka Honey Bear said...

Oooo...aku jauh ko makan kat sini ...tapi sebenarnya aku dah pernah makan kat sini ngan Erin... bagi aku ngan dia yg tekak belacan ni.. tak berapa sedap... overall interior design dia cantik kecuali kaunter dia yg berwarna ijau... cemana merah diorang leh padankan ngan ijau lah pulak.. tak kena lah...

syukur said...

Hamdi : ye la nanti aku pulangkan.....pulangkan (macam lagu hantu Misha Omar pulak)..ha ha

Beruang Madu : ala.. aku pun tekak sambal belacan jugak ..cuma yang dua lagi tu ajer internasional sikit (Hamdi &Shah)...
eh... kombinasi ijau merah.. dan sikit oren.. cantik juga la..

axim said...

berapa yek tahap kolesterol yang normal?

btw,aku pun tak makan kambing...tak taw naper tapi memang tak makan...daging lembu pun kurang ...

syukur said...

kita serupa... memang tak suka kambing. upper normal limit of cholestrol level is 5.7.

Kami G.G.G :) said...

kat mane ag ade restaurant nie ??