Thursday, July 31, 2008

Royal Orchird Sheraton, Bangkok


Terletak berdekatan Menam Chao Phraya, lokasi hotel lima bintang ni menjadi mercu tanda brand Sheraton di Bangkok. Wow..bestnya kat sini sebab dah lah free... and it costs about RM 500 per night untuk room yang paling murah...errr... tapi dulu pernah duduk di Conrad ( lagi gempak !!!) di Thailand waktu pergi dengan MTV Asia di Ricky Martin Asian album launch few years back... Not only i met Ricky himself and talked to him for like 5 minutes in the hotel sauna.. an unforgettable moment to meet the international star.. a very humble man.. cuma gambar ambil dulu ntah pergi kemana dah...


Dekor yang cantik kat luar lobi hotel menarik perhatian..



Meja eksekutif di dalam bilik ini...mmmmm.. nice.


Bathroom toiletteries.....and below ada 42 inch LCD TV lagi..wow wow.



Macam painting kan ??? tapi ni bunga hidup ni..menghiasi kamar beradu.. mmm romantika d' armour .. he he




The useful phone...my wake up call please !!!




Nice comfort towels....





Dekor sekitaran hotel......







Me, Dr Fauzi and Dr Sri Rangga... antara doktor yang vogue and MUDA dalam delegasi kali ni.... he he he... vogue ker??


The pool , gambar dari kamar aku....


Lobi hotel.... yang begitu gah bergaya...



Lobby lounge.............ada band malam malam but the singer nyanyi sumbang nyerrrrr... he he



Refleksi.....



12 comments:

Inah said...

nice hotel..nice deco..

doc..do me a favour..please smile in ur photo!! :)

Ekin said...

Serious Gah hotel nih.. Sheraton kat Malaysia pun.. hmm rasanya tak macam ni. is it because of the "Royal" word in its name? (agaknya la yee)

axim said...

best nyer hotel nih!!!

yang penting ada model vogue tu okeh...kahkah

syukur said...

Inah : well Inah.. i've tried but the result still muka masam mencuka tu..... sorry la.. next time i try lagi yer...

Ekin : ye lah Ekin i rasa pun sebab tu lah.. tetapi Conrad lagi best ..

Axim : Best memang best kalau pergi sendiri tak duduk la kat sini.. ni pun sebab free..

PUTUBAMBU said...

wow..!! cantiknya..!

worth it le RM500 per night.. kalau dah extravaganza macam tu..

(** like Inah, still looking for your smile in all your photos..hehehe..)

suesamsudin said...

doc, masa nak tgkp gambo tu kan, suruh sesape cucuk pinggang doc...xpun, amik jari telunjuk letak kat tepi hjg bibir, pastu tarikkan hjg bibir itu menghala ke atas....hehehehehehe....doc jgn marah!!!nnt x handsome....

Beruang Madu said...

Vogue Shuk kalau Shuk reti senyum masa bergambar... tapi wahhhhhhh jumpa Ricky Martin kat sauna... face to face... bestnya... kalau Abg Bear mesti dia dah lari tertonggeng tonggeng tangok beruang dalam sauna... hahahahahha

budleee said...

helloo

jrg2 dtg ke sini, dan tak ingat pernah comment ke tidak :P

anyways..

you met ricky martin kat the sauna room? waaah so lucky meh to meet him, i guess in private, and in a place where all man are equal.

ye la, kalau pakai tuala jer or pakai swimming trunk jer, mana nak tau kan kaya ke tidak :d

syukur said...

Putubambu : ok ok la Putubambu nanti i pergi ambil kursus senyuman... he he he

Sue : lebih afdal lagi kalau buat muka macam Joker dalam The Dark Knight tu jer kan... he he

BM : Ricky Martin cool jer..body guard dia tunggu kat luar sauna tu..sehari lepas tu baru jumpa dia balik di aturcara rasmi pelancaran album dia... unforgettable..The Conrad lagi beautiful..

Budlee : He was in his own skin... with the towel covering his *****, tingginya si Ricky in real dalam 6 kaki 4 inci kot. tapi tak sombong langsung..esok tu dia masih ingat waktu majlis rasmi dan ambil gambar dengan dia..tapi pergi mana tah gambar tu mungkin dekat hometown kot..

Catz said...

wah..nice hotel to stay..bestnya...

syukur said...

yesss catz memang niceeeee sangat

syukur said...

yesss catz memang niceeeee sangat