Wednesday, July 30, 2008

Everyhting Going Cheap In Chatuchak Market

Chatuchak Market is a heaven for shopping lovers. I never miss to have a visit to this place while staying in Bangkok. The huge area of shops that sell everything that you need and it opens ONLY on the weekends (both Saturdays and Sundays). I went there again with the doctors/specialists this time around and i became like an experienced tourist guide showing them around. The place is situated near the Mo Chit BTS station and Chatuchak MRT station , so it is hassle-free to get to this place.

My colleagues and friends spent a lot that days and i could see they grinned widely , a sign of total satisfaction for the overzealous bargain..mmmm... and i spoke simple Thai so that the retailers would reduce the price further thinking i was a pure Thai. Dr Sri Rangga bought 2 new bags just to fill up the merchandises and other things. and Dr Norli too....waaaa..Dr Fauzi bought many porcelain mugs which were beautifully designed.


This unique electrical fan looked very amazing....mmmm with its golden colour.


Some other stuffs that one can purchase in this market.

Mask...



Sri Rangga bought these spices for his Thai Tomyam ....


Thailand T-Shirt.....

Veru unique and special couple T Shirts ..for someone who feels LOVE is in the air now....

Could not really remember wether these were coconut shells ..

15 comments:

Inah said...

so..wat did u bought? tshirt ke pes tomyam? :P

saharil said...

the last one looks like betel nut (pinang), mungkin bukan kokonat kot.

zuridah said...

Hi syukur,
Patutlah selalu ke Bangkok..boleh cakap Siam rupanya....baguih betul..

syukur said...

Inah : T shirt dia memang cantik cantik... pes tom yam tu mmmm i tak leh masak sehebat pemasak lain.. he he

Saharil : mungkin kot ? amboi ejaan kokonut kau tu ... ada dalam dewan bahasa ker ??? he he..anyway thanks .. hari tu nampak menarik.. so asyik teringat nak ambil gambar ajer.

Zuridah : boleh sikit sikit ajer.. ingat nak belajar balik betul betul bahasa Siam ni... bulan depan i pergi lagi with my sis...dia nak ikut..

zavina said...

Hi Syuk,
Mmg chatuchak market tu haven btol kan.. first time i was there, jadi mcm bodoh kjap sbb tak tau nk pilih.. esp at the handicrafts section... haii, bila la encik Budie nk bwk lagi nih... Anytime u nk pegi lagi, ajak la Budie, bole i ikut heheheee

PUTUBAMBU said...

err..doc, gambor awek2 siam yg cun2 tu takde ke? ekekkeeke..

nice photos anyway..
ape yg you beli for yourself?

catz said...

wow..shopping sakan lah ye ke sana?
best tuh...ehm...bestnya akalu boleh pes tomyam asli dari sana yer??

Ziana said...

Thai Silk dia sure cantik² kan
:)

Beruang Madu said...

Ini macam Malioboro kat Jogja lah... kalau ke Bangkok harus wajib ke sana... nanti satu masa kalau kami nak ke Bangkok pasti akan ke sana jugak... pasti...

axim said...

wow boleh cakap THAI..nanti kena pi thailand ngan ko lah..baru dapat murah kat sini..

Wahidah said...

looks like u have a great holiday ha....bestnyaaaa..:P

syukur said...

Zavina : boleh no problem... Mr Budie tu kan suka jalan jalan sejak dari zaman sekolah rendah lagi... nice to know you as the good wife to Mr Budie.

Putubambu : I takut yang cantik cantik tu nanti Katoey pulak.. he he... mmmi tak beli banyak pun sebab bulan depan my sister ajak pergi sana lagi.

Catz : tak Catz.. tak shopping sangat pun.. berjimat he he he

Ziana : yess Ziana Thai Silk memang cantik... harge dia pun canteeeekkk..he he

BM : besar lagi tempat ni... tak habis berjalan...kedai kedai dia banyak..jom le pergi sekali

Axim :; tengah belajar untuk fasih.. he he sebab satu hari nanti ingat nak migrate ke sana ...he he.. boleh???

Wahidah : Off from work is the ultimate HOLIDAY>>>>>he he

M@x said...

Oi....how come some of the photos blur blur one. Too much tom yam izzit? :P

Ekin said...

waa seronoknyer org2 tuh shopping and jalan2 yek.. in a future, if u nak buat rombongan pakcik syuks.. invite la ekin.. mokcik nak joint. :)

Zuridah said...

agreed dgn pendapat ekin...kita buat rombongan ke sana...tawaf satu Bangkok mcm kita buat 3 years ago di Kota London...he he he... :)