Sunday, July 20, 2008

Love Is Like A Butterfly...It Can Stay or it can die

Ni sebenarnya sebuah lagu dari soundtrack filem The Butterfly... arahan Nayato Fio Nuala.. sebuah kisah remaja ala ala My Heart jugak.. Tapi muzik score filem ni begitu menarik sebab ia dihasilkan oleh pasangan musician hebat Indonesia, Anto Hoed dan Melly Goeslow. Banyak lagu lagu slow dalam soundtrack ni.... tapi lagu utama yang paling best dendangan duet Melly sendiri dengan Andhika Pratama (hero filem ni), boleh tahan... kalau hero Malaysia sendiri yang nyanyi mungkin hancur seluruh soundtrack tu ... opss sori. Nikmati bait bait indah lagu ni ....


Ketika waktu mendatangkan cinta,
Aku putuskan memilih dirimu,
Setitik rasa itu menitis dan semakin parah..
Bisa ku rasa getar jantungmu,
Mencintaiku..apalagi aku
Jadikan diriku pilihan terakhir hatimu.
Reff : Butterfly, terbanglah tinggi, setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sama kacau, kerna merindu..
Butterfly, fly away so high, as high as hopes i pray
To come and reach for you, rescuing your soul
The precious messed up , thought in me and you.
Jalan ini jauh kita tempuh
Bagai bumi ini hanya milik berdua,
Biar ku berlebihan mendekatmu, namun ku tulus..

4 comments:

Inah said...

lagu ni penuh pengertian..utk org becinta la..inah x termasuk :P

Ekin said...

nice n sweet lyrics

PUTUBAMBU said...

err.. apasal byk bebenor cerita2 pasal cinta kat blog ni yek?

ish..ish..

anyway, selamat bercinta je lah putu nak wish kat Syuk ye..! hehehe..

syukur said...

Inah : Cinta itu kan UNIVERSAL... so sesiapa pun tak salah rasanya untuk menikmati lagu ni..... termasuk Inah laaa.. he he

Ekin : Yup Ekin nice and very sweet...i've got weak on my knees after hearing the song.. ke ke ke

Putubambu : Ntah ler dah bertukar jadi dokter cinta pulak kot... he he he...Anyway.... dunia ini akan lebih indah sekiranya kita mencintai dan dicintai.... betul tak ???