Wednesday, July 16, 2008

Royal Sheraton Bangkok.... Here I Come

Hamdi , Beruang Madu , Saharil dan few other bloggers nampaknya waktu ni tengah bergumbira di Jogja la ni... Hey...make sure ambil banyak banyak pictures tau... dan post kan kat blog ! Jumaat minggu depan aku pun nak tinggalkan KL kejap untuk menghadiri Official launch on ONTARGET Study di Bangkok selama 3 hari.... sponsored by Boeringher...Thank you.. Dah lama juga tak ke Bangkok ... last sekali bulan Januari dulu kot.. rindu masakan tomyam pekat kat Mak Yah Restaurant , muslim restaurant di Petchaburi Road yang waiter ni boleh cakap Melayu Pattani... kalau pergi kedai dia pun pasang lagu Jamal Abdillah jer..memanjang ..ha ha..jugak nasi ayam kuning (yang halal) di Silom dekat Landmark Hotel tu...(sedapppp)

Bestnyer kali ni selain full sponsor....aku stay kat sini ..Royal Orchird Sheraton Bangkok yang menghadap ke Sg. Chao Phraya...uuuu picturesque !!! (gambar ni internet punya..nanti aku ambil yang lagi gempak. My colleague , Dr. Norli akan pergi sekali mewakili unit nefrologi.

Uuuu.. bestnyer room dia..ni kira deluxe room baru ni... alamat mmmmm mungkin terponteng lah aku dari menghadiri kursus...mungkin tertidur sampai tengah hari.. he he.. and other facilities as below....

Ni yang best about Bangkok....the massage..... mesti pergi ni...opssss jangan ingat yang bukan bukan... ni genuine massage tau !! Segar balik segala kepenatan lepas sesi massage ni...

Walaupun pergi atas dasar kerja... tapi baguslah jugak dapat rehatkan fikiran dan minda yang terlalu banyak kerja di hospital ni...Ada nak kirim apa apa ????

Kalau dah hotel nya best.. nice untuk fotografi...ala konsep dekor hotel ..menarik jugak.. tetapi sape nak jadi model aku ni.. kalau Dr. Norli mesti dia shy shy cat... cari ajer la orang Siam... tapi takut tersalah ambil model, dapat katoey pulak.. he he.. So BAngkok here I come ..seminggu jer lagi... hurrrahh

10 comments:

M@x said...

Kewl hotel. Take lotsa pics!

suesamsudin said...

Amboi...bestnya dia.....ish sumer org duk nak bjalan2 je...jeles su dibuatnya!!!

PUTUBAMBU said...

wa..nice photos.. nice hotel..

ni kira berangan sebelum pergi le ni yek? ekkeke..

takpe.. nanti bila dah gi sana..jgn lupa snap gambor byk2.. but kali ni.. senyum le sikit syuk.. (hehehe..)

mahal bebenor senyuman keme tu..!

Catz said...

enjoy ur trip doc....:)

axim said...

mind to bring me together??

syukur said...

MAx : that is for SURE MAx..... he he..

Sue : jangan jeles su... teringin lah satu hari nanti blogger semua dapat buat rombongan che kiah ke luar negara... i memang orang yang pertama daftar..best kan???

Putubambu : aiyoooo... part tu lah susah sikit .. tengok lah dulu nanti i cuba senyum yer... tapi tak tahulah boleh ker tak ha ha.. kena letak badut kat depan buat lawak baru boleh senyum kot.. he he

Catz : Thanks Catz... will enjoy the trip

Axim : i dun mind....tapi ha ha tak boleh.. he he.. nanti i tak boleh naughty naugthy..he he

Inah said...

isk isk..ni jeles tahap gaban ni!!

beshnya hotel :P

Josh said...

Nak ikut!



Nak ikut jeles sebenarnyer... takde duit nak ikut gi lancong.. hehehe

syukur said...

Inah : syukur pun lagi jeles tahap gaban inah dapat ke aussie tu...


Josh : nak ikut ??....dah senarai menunggu ke lapan ..he he..boleh???

risyams said...

selamat pergi & selamat kembali, k... ingat, jangan nakal2 kat Bangkok...