Wednesday, July 9, 2008

Homme...... Free ! Free ! Free !

Pernah dengar tak majalah ni ??? Homme ...kira baru lah jugak ...masuk edisi ni yang volume ke 6. Kalau di luar di jual dengan RM10..tapi kalau sesiapa yang jadi ahli FF boleh dapat free ajer di outlet FF. Best benda free free ni. Dulu waktu mula pelancaran dia dulu...ada form untuk isi dapat percuma ajer majalah.. so dulu aku isi form tu..dan sekarang pun dapat free siap hantar pos ke rumah lagi.. Majalah bacaan santai ini adunan lengkap dari segala aspek hidup seorang lelaki..cubalah belek majalah ni..anda pasti bersetuju..

Kenal tak muka depan cover ini ? Pernah terserempak di gym...tak sangka pulak terkenal orangnya.. Membaca profil dia..dia antara contoh lelaki yang sukses.. Casmad `Memet" Sanuri..susahnya nak sebut nama..orang Indon rupanya... menantu Datuk Effendi Norwawi dan menantu tiri Datin Tiara ni ...namakan sahaja semuanya dia lakukan penuh sukses..Dia usahawan, socialite, arif fesyen, aktif sukan , fitness-minded dan kira model terkemuka jugak dan juga bapa yang penyayang....Rasanya pepatah orang dulu dulu tu patutnya dibuang...bak kata orang dulu...lelaki kalau dah kahwin..kalau perut buncit dan berat berkilo kilo tambah tu ertinya bahagia..mmmmm mitos ..mitos !...ha ha..

Kalau dalam banyak banyak kat Malaysia.... antara Top 5 lelaki bergelar bapa yang aura mereka kuat, berjaya dalam kerjaya, mementingkan keluarga dan berpersonaliti hebat pilihan aku la : (in no particular order)

1. Datuk Farid Ridzuan (CEO TV3 dulu tu)
2. Casmad Sanuri
3. Alex Yoong
4. Datuk Bernard Chandran
5. Prof Emeritus Dato' Khalid Abd. Kadir (my old lecturer)

Kalau saya tanya anda ...siapa pilihan anda yer ?? Huh ?? Datuk K ? Khairy Jamaluddin ?? Chef Wan??.........ntah lah ..masing masing punya pilihan lah..

9 comments:

Shah said...

Kalu camtu kira aku ni memang bahagia betul lah kan? Memang dah buncit tahap gaban dah ni :-)

syukur said...

shah : ye ker.......alhamdulilah..

axim said...

kalau aku nak pilih Tun Dr.Mahathir..hehe..boleh??

Catz said...

hooo..kalau camtuh punya description bahagia..ramainyaaaaa org yg bahagia kat malaysia nih...kan..coz kat Malaysia nih ramai je yg PJK (perut jauh kedepan)..huhuhu

Josh said...

tak pernah pun nampak mag Homme nih. Mintak satu please.

Do u actually have the time to read all those mags? Josh nak baca satu mag je pun susah cari masa.

Inah said...

x penah dgr pulak majalah ni..lagi suka layan anjung seri..huhuhu :P

Beruang Madu said...

Haah lah Inah ... lagi suka layan anjung seri dan kita bahagia dengan mitos mengatakan kalau perut besar dia bahagia.. kan kan kan...

Kalau aku tak masuk list tu Syukur, aku sumpah ko... walau list yg ke sejuta pun ko takkan masuk list tu... tunggulah lagi beberapa tahun, ko akan bahagia ngan PJK jugak... hahahahahahhaahaa... jangan marah

syukur said...

Axim : he he lebih dari boleh axim what who are the remaining 4???

Catz : uuuuu PJK tu pun ada ker ?? tapi perasan tak ramai PJK lepas kahwin ???

Josh : i am magazine collector la kiranya... memang tak sempat baca semua... only baca part yang menarik..sometimes just beli sebab cover dan gambar dia cantik.. dah macam library majalah dah kat rumah..ha ha

Inah : ok ye ker... patutlah bertambah serinya...

BM : nak list no beraper tu ???? I ??/ PJK ??? oh nahi nahi...akan maintain slim melim.. boleh ???

risyams said...

lelaki pun patut baca majalah Wanita...kandungannya sesuai untuk semua....