Tuesday, July 8, 2008

Kurtosis Dan Skew..Mmmm


Ni entry simple satu gambar sebab minggu ni busy sikit terpaksa balik lambat sebab 4 orang MO dalam unit aku pergi Minggu Penyelidikan. Aku dah pergi tahun lepas dan pada 6 Julai dulu pergi ke Bengkel Penyelidikan sesi Bengkel SPSS . SPSS ini sebenarny program komputer yang membantu dalam thesis dan penerbitan jurnal.
Boleh kira senang sangat pakai software ni je... tapi ye lah susah jugak nak faham software ni.. version 13... baru tahu apa itu kurtosis dan skew dalam kaedah statistik bagi penyelidikan perubatan.. aaaaarrrghh... susah jugak tetapi kira bengkel ni banyak membantu... kena work hard for my thesis study.... alamak dah ketinggalan masa dah ni...semakin suntuk cuma tinggal 11 bulan ajer lagi...nak cari subjek patient lagi..analisa..bukukan dan juga present as master dissertation by May 2009.. tension nyer.....

4 comments:

axim said...

kurtosis dan skew ????apakah itu...kalau jadik nama makanan macam sedap ajoooorr...

Josh said...

Waaa... syukur dah pandai pakai SPSS ke? kalo Josh ada data yg nak analyse boleh ler mintak tolong ye... hehe

syukur said...

Axim : mmmmm kompleks kan??? ha ha.. kurtusis tu maksudnyer the peak pada satu satu taburan normal bagi populasi. dan skew adalah extreme deviation dari populasi ni....still sound complex....aaaaaaaa..tension..

Josh : diri sendiri pun belum mahir lagi Josh....still kena minta bimbingan my statistician.. buat sendiri...hancurlah jawabnya.

Catz said...

good luck doc... 11 bulan tak lama..pejam celik pejam celik..
best of luck yaaa..