Wednesday, July 2, 2008

Flora Taman Burung..


My last Sunday in this bird park located in the Taman Tasik Perdana vicinity, left a memorable and wonderful experience. The "back to nature " escapade was a truly amazing weekend activity that i am looking forward in the near future. Something similar that can put my emotional instability at ease (ha.. ha .. ). I have plans to take a tour around Malaysia to gain this sort of thing.... and to improve my pictures quality...
Take a look at my calming pictures of some of the floras one may find in this world largest bird park.... hope you enjoy it and do support our local tourist scene instead of spending your money travel abroad... (macam talking to mirror pulak.. ha ha).



Planning to buy the macro lense and potrait lense later...mmm.... crazy freaky photography....

14 comments:

axim said...

bestnyer lar kalau aku ada DLSR jugak macam korang korang...

Beruang Madu said...

cantiknya... best best.. ko makin matang dalam mengambil gambar... aku ni bila lah nak pandai yer... nak ke Kedah lagi lah

M@x said...

Good job! Do you know that you don't have to buy those expensive macro lens to take nice macro pics? All you need is teleconverter.

Wahidah said...

cool gle pic ni..tennag sket rsnya....
i think i need ur advise with the meidcal site..but dunno how to contact u..nevermind...any thing juz email me kay...or blog jer..:P

Inah said...

psstt..dah tgk sepi ngan abg shah..depa kaver x mo nangis :P

Ekin said...

pakcik syuks.. gambar makin cantik la.. especially gabar bunga yang last nih.. siap ada titis2 embun lagi..

Suggestion:(aku memang suka bagi org suggestion.. buat tak mauu.. haha ) Since raya nak dekat.. tangkap gambar cantik2.. produce laa kad raya brand sniri.. syuks prop's.. hahahah. not bad what.. u kasik jual kat ur blog.. or bukak meja kat HUKM..hahaha

syukur said...

Axim : beli lah satu axim tapikalau beli beli nikon yerr... sebab si catz, BM dan shah dah pakai olympus..ataupun kau tunggu la orang hadiahkan ... boleh ?? ha ha..

Beruang MAdu : yer ker?? terharu rasanyer.. ha ha laaa awat ceq nak pi kedah balik ???

Max : that is something new to me..how much the teleconverter cost ? Crazy about photography now ..that is why willing to buy all those lenses.. even thought of buying the lamp.. and create a studio in my house..ha ha.. too ambitious..ha ha.

Wahidah : Thanks .. sure i ll answer anything related to medicine.. but if i do not have the answer .. i ll forward it to my consultants.

Inah : laaa. inah.. dia orang memang control macho.... hati di dalam bak rakkk menangis syahdu.. he he..

Ekin : mmmm thank you Ekin.. appreciate that.. bile la aku boleh tengok blog kau bergambar pulak ?? anyway pasal kad raya pun memang cadang raya tahun ni nak buat for my family dulu la..Insya Allah. kalau berhasil tahun depan bolehla start making money.. ha ha

Josh said...

fuyooo....

fuyoooo....

fuyoooooo.....

fuyooooooooo..........
Very the chanteek one.

catz said...

wah wah wahhhhhh..nice photo...
yg best tuh.gambar bunga..i likeee flowerssss...
hem...catz pun plan nak beli tambahan lense etc yg tak reti lah nak menyebutnya.tgh survey2...
kdg2 catz rasa photo yg di ambil tu macam luahan rasa hati (ni for me lah..)...kalau happy2 gambar bunga..kalau cedeh2 gambar senja2..hiks..some times photos can tells our feelings..err..tapi ni tak apply kat semua org..kat aku je kot..
anyway...nice photo..good job...sat2 lagi expert nih...bleh bukak studio..hiks..

Ekin said...

Since karya2 gambar nih makin cantik.. y dont u put ur signature on ur photos? u know at least people who wants to copy ur works recognized urs.(ambik masa skit utk dorang remove/copy ur creative works) A simple transparent frame/layer with ur name/signature can be done thru photoshop CS2 application..

Kat M'sia nih pasal copyright law (digital art works) nih tak seberat mana di titikberatkan.. tapi kalau gambar yg betul2 quality baik.. ur on works (penat2 pi sana sini shot gambar) pastu org lain ngaku dia yang ambik gambar tuh.. hmm tak best..)y not?

p/s: kesian dgn anak cucu pramlee.. sepatutnyer astro bayar royalti yg SGT TINGGI to anak P ramlee. y? sbb astro hari2 siarkan cerita dia.. tapi entah mcm mana anak Pramlee hanya seorang tukang sapu sampah..Bukti paling dekat copyright law kat malaysia nih tak berapa menjadi..

syukur said...

Josh : ye ker Josh ?? ala picture you ambil lagi cantik
Gambar bunga bunga ni sebenarnya mmenggambarkan penceritaan... mmm ada cerita di sebalik gambar itu.. for me lah..

Catz : yezaaaa catz u memang pandai baca fikiran orang bila mengambil gambar... memang pictures supposed to tell stories yang tersurat dan yang tersirat.. kan kan???

Beruang Madu said...

Bukan nak pindah lah bang oii... anak sedara register kat poli jitra.. so kena lah gi daftar kat sana

PUTUBAMBU said...

nice photos..! really..
nampak 'hidup' jek gambor tu..

Anonymous said...

CANTIK! suka sangat menatapnya.. seolah2 dapat menghayati jiwa yang menghargai anugerahNYA....