Tuesday, July 1, 2008

Triflusal Launch ... Carcosa Seri Negara

Hari Ahad lepas memang busy dengan aktiviti.. sebelah pagi pergi Bird Park.. lepas tu pergi tempat ni untuk Triflusal launch.. dan balik jer terus ke gym di Cheras Leisure Mall dan lepas tu makan dan shopping kat situ dan tengok Sepi sekali lagi.. Oooo aku pun tak sangka boleh buat semua aktiviti tu..mmmm

Aku naik kereta Dr Asri hari tu dengan HAmdi pergi ke Triflusal Launch dekat Carcosa Seri Negara. First time datang sini. Triflusal , sejenis antiplatelet sebenarnya tetapi efikasi dia sama jer dengan Aspirin.. Kelebihan dia ialah kurang risiko pendarahan dan side effects. Berbanding satu lagi Plavix (Clopidogrel), harga dia lebih murah berbanding dengan Plavix. Satu alternatif... tetapi terfikir jugak apa akan jadi pada drug ni bila Plavix dah muncul dengan generic form ??? Alamak, kalau yang bukan medical.. sorry la yerr.. just nak bagi tau.. antiplatelet ni tunjang untuk rawatan penyakit jantung, post stroke, dan pelbagai lagi keadaan..

Shirley, dari Solvay Pharma... yang telah book seat untuk kami semua petang tu. Thanks Shirley.


Anuar macam biasa la. mesti datang lambat ala ala VIP la tu.. mesti shopping dulu hujung minggu dengan famili dia. Dah lah tu..tersesat banyak kali..


Ni adalah duta terbaru Triflusal (Grendis).... ha ha dengan beg..



Strawberry yang cantik dihidangkan di high tea tu.....


Gambar -gambar Carcosa Seri Negara dari kereta Asri.. sempat lagi mengambil..tapi gambar hancur la...

8 comments:

saharil said...

kalau plavix jadi generic, triflusal akan ikut jalan panadol le kot, selak-selak niche market..

LadyVanity said...

wowww Carcosa... ive only been there once... and only for jalan-jalan.... hehe.... looks very expensive!!!!

axim said...

MELIHAT ENTRI NIH MATA AKU HANYA TERTANCAP PADA Strawberry yang cantik dihidangkan di high tea tu.....(*BLEH?)

syukur said...

Saharil : laaa..kau makan plavix ker sahril???ha ha curious pulak untuk aper yer??.anyway..memang plavix nanti bila dah jadi generic akan jatuh harga...in fact kat syarikat farmaseutikal kat india dah siap pun, cuma tunggu dia hilang patency ajer.

Lady vanity : That's the best part of becoming a future medical specialist , you get sponsorship for these thing.. ye ha.. i've just got sponsor to go for a cardiology conference in Bangkok at the end of this month. Bkk here i come... ha ha

Axim : hai dah pattern engkau pakai caps lock pulak ker axim... anyway,... memang cantik strawberry tu.. rasanya pun memang best tau...yummy.

:: NbC :: said...

wah.. para doc dapat sponsorship mcm ni.. kami lak merasa buku free, complimentary copy.. ;-)

Catz said...

dlm banyak2 photo..saya nampak stoberi itu sgt yummy....

Beruang Madu said...

Pernah gak aku berangan nak makan kat sini... tapi tukar fikiranlah... aku rasa aku masak lagi ganas tapi kat rumah lah... takder lah hiasan ker bunga ker apa ker bagai.. plain jer lah...

Anonymous said...

seme tuju pada stoberi, sian gak ler kat "model terjun" tu..diorang pun apa kurangnyer....