Tuesday, July 8, 2008

Digital SLR Skills Booklets (6 Modules)


Sambil belek belek majalah hari ni kat Popular Cheras Leisure Mall before heading to Fitness First kat sana...ingatkan nak cari Men's Health July issue ..tak de lagi pulak... terus terpaku dengan magazine fotografi terbitan UK ni.... siap datang dengan booklet 42 muka surat tentang Digital SLR Skills dan majalah ni plan untuk terbitkan 6 siri semuanya bagi SLR digital ni..
Menarik...terliur sekejap tengok paparan Canon EOS 450D yang affordable yet very useful.. tapi aku ..ha hah... still pencinta Nikon... aim aku nak beli Nikon D30 atau D300 suatu hari nanti...mungkin bila dah kerja private kot....lama lagi tu..


Part 1 buku ini lebih kepada introduction... penerangan lebih kepada kamera dan fungsi bagi jenama Nikon.. Hah ...Catz asyik cakap dia tak tahu guna kamera dia ajer...tetapi gambar dia ambil semakin menawan..Catz...i think you should read this booklet.. Nak tahu apa kandungan booklet ini...Need to know basic first..

Ni cara cara choosing and using lenses... menarik.. Lepas tu choosing accessories dan juga panduan cam ner hold kamera yang betul dan secara pro... Booklet ini basik jerrrr. tapi bagi aku yang baru belajar ni.... ooooo best lar

Seperti yang diberitahu tadi.... 6 modul akan diterbitkan secara booklet ni...

Module 2 : July 2008 (Basic Exposure)

Module 3 : August 2008 (Composition)

Module 4 : September 2008 ( Creative Composition And Exposure)

Module 5 : October 2008 (Light)

Module 6 : November 2008 ( Digital Darkroom)

Menarik kan ?? Akan ku serbu kedai buku untuk beli majalah ni once available.. Tapi kalau dah PRO mungkin tak perlu kot dah booklet ni..

10 comments:

axim said...

Digital SLR enthusiast...hmmmm bila la agaknyer aku nak beli satu..
:D

M@x said...

Syuk,

Looks like a good guide. But I cannot afford to buy such import magazine...Too expensive la.

Anyway, I go online for tips. I find this one quite useful.

http://www.slrphotographyguide.com/

LadyVanity said...

hey Syukur... thx for dropping by me blog so often... thx for all those comments!! :P

Josh said...

Exposure compensation dah belajar?
Dah tau cara pegang camera yg betul?
Jom kita buat trip gi snappy snappy.. (biler lah agaknyer??)

saharil said...

kesimpulannya kena tunggu setengah tahun ke nak dapatkan complete information? alah, tak yah, carik info kat internet je senang, instantaneous.. :-P

syukur said...

Axim : beli beli axim jangan tak beli......beli NIKON yer... nanti boleh kita tukar pendapat pasal Nikon... tapi kalau Canon 450D tu pun menarik jugak.

Max : aaaa la why didn't i think of that ?? tapi buku ni kecil ajer boleh bawa kemana mana walaupun tak der internet area..

Lady V : you are most welcomed... your blog look different..very pinkish and we share the same passion towards health and fitness...that is why i visit yours regularly...thanks to u too.

Josh : boleh Josh...tpi kalau cuti minggu dantak on call lah..sebab hari minggu memang life is miserable for me rite now... ha ha

Saharil : Baiklah... Saharil... akan kuikut langkah instantaneous kau tu..... apa kata lebih instant kau ajer yang ajar aku ?? boleh??? he he..

saharil said...

perli la tuh... lol. :-P

syukur said...

alaaaa..janganlah terasa...mr saharil ... tak baik tau. bukan perli la tu....nanti tak der ilham pulak nak conteng conteng malam ni... he he

M@x said...

Syuk,

Here's another very good site for photog tips. Can download free magazine summore. No need to buy expensive magazines...

http://www.photographybb.com/

Since I give you so many free tips - save some money and belanja me makan la...Heheh! Just kidding.

Catz said...

ehm...best ni..catz rasa nak beli lah...tgh pikir kat mana nak carik ni..mahal ke?
i'm still learning lah doc...now amik photo style hentam and klik..and now i think i should learn photography seriouly coz dah ada slr, rugi kalau tak betul2 learn the right technique.