Saturday, August 2, 2008

Menam Chao Phraya

Menam Chao Phraya is also known as The River Kings and it comes from the tributries of multiple rivers that forms this Thai's enormous landmark. Eventhough the river is polluted nowadays but it still serve as a major transportation alternative. They have water-taxis to accomodate the increasing number of Thai's using this option.. Layan jer la gambar ni bak kata Fafau..




Night views from my room window was simply a breath-taking experience. Wow ! Superb view. I love Thailand....




7 comments:

Ekin said...

waa nice view.. best yek dpt pegi FREE :D

Inah said...

inah suka gambo last tu!!

esok nak pi bercuti :)

papai doc!!

Zuridah said...

syukur..lawanya gambar ni...jeleslah ..bukaklah kelas fotografi...I akan jadi orang pertama nak daftar.... :)

syukur said...

Ekin : memang best dan looking forward kalau dapat sponsor ke Singapore pulak bulan 10 for a conference too.. he he

Inah : Selamat Bercuti ? bersama keluarga Blogger ker???

Zuridah : jgn jeles Zue...u pun boleh ambil gambar cenggini..i lagi jakun dulu.. sangat sangat tak layak nak mengajar orang lagi.. visit few blogs yang gambarnya memang menarik dan pro seperti Dr Hamdi multiply, Kieran Kuek's Crew Brew, Wahdi dan Malim Kundang...They are very professional.. sometimes you have jaw droppping just looking at their pics.

M@x said...

Syuk....I think night pics are better taken with tripods. Just a little comment. Jangan marah. :)

syukur said...

nice comment Max.i terlupa bawa tripod ..jadi only depended on my shaky hands

Beruang Madu said...

Ahhhh.... I love Bangkok toooo.. why? because og Nang Nak oo Long Khong?? Hehehehe because of....