Tuesday, August 26, 2008

The "Monyet" Happy Family .... Sweet... Too Sweet

Gambar sekeluarga monyet ni aku rakamkan ketika berada di Langkawi baru baru ni... Semasa time bosan ketika tiada aturcara..time free...aku pun duduk sebentar melihat gelagat monyet monyet ni yang menghiburkan....bila dinilai akrab sungguh keluarga monyet ni..

Ni..... si bapa monyet tengah seolah-olah mengajar anak lelakinya cara betul makan buah-buahan tu... comel sangat tengok gelagat mereka dari jauh...


Si ibu dan anak perempuan yang sedikit pemalu cuba melarikan diri bila menyedari kehadiran pemerhati seperti aku... Laju betul mereke menderu.. Aku suka gambar ni...si bapa tu tak takut pun.... macam I don't care !!! he he. Masih lagi mengajar anaknya makan dengan betul.

Lepas dah kenyang..mereka pun beransur pulang... Bila aku tafsirkan kembali...bahagia juga hidup mereka sebagai sebuah keluarga walaupun mereka hanya MONYET ! Nilai mereka tinggi dalam semangat kekeluargaan... Terkesima sekejap aku..Kagum !!!

9 comments:

Wahidah said...

CUTENYA MONYET2 NI..HEHEHE

zuridah said...

Creative betul you sampaikan jalan cerita pasal keluarga si monyet...

Catz said...

hi doc.

u are really good in writing and creating something nice to blog. huhuhu. Mmmg cute jugak monyet2 tuh ye. hehhe...catz hari2 tgk monyet. opis ku tepi hutan, so memang banyak monet berkeliaran di tepi ofis. hhehhe.hari2 tgk monyet, mcm zoo.hhehehe

Zavina said...

cerita monyet pon abt makan jugak?! hahaaa... i guess u r rite la doc.. sometimes by observing animals behaviour, makes us realize yg diorg tu lagi human dari some of us kan..

PUTUBAMBU said...

jangannnnnnn monyet..!!!

hehehe.. teringat dialogue dlm kartun tu dulu...

macam monyet kat dpn rumah tok putu kat kg jek.. gitu le kalau pagi2.. depa berkumpul ramai2... keluar carik makanan....

suesamsudin said...

monyet pun reti sayangkan anak n ajar anak camna nak hidup kan.... :)

syukur said...

Wahidah : memang cute monyet monyet ni tapi manusia lagi cute kan ??ha ha

Zuridah : TQ..bila nak updatekan u punya blog ni ???

Catz : Nak melawatlah Zoo kat tmptkerja Catz tu..ada tiket tak ?? he he

Zavina : betul tu agree... memang kekadang manusia lagi teruk !

Putubambu : welcome back to KL..bestnyer cuti .... jeles

Sue : yeah..tapi mereka tak setegar dan seteguh manusia..

Wahidah said...

of course la manusia lg cute..isk3..sbr je la..:P

Ekin said...

waa seronok la pulak. boring2 boleh snap gambar yek? ( bila agaknya aku nak memiliki sebuah camera?)

caring nyer bapak monyet tuh.. well dah keluarga kan..surelah close and loving.