Tuesday, August 26, 2008

Nasi Lemak Kuning In Kuah Town

Ha ha .... yup .. semakin ramai yang komen my blog dah meliurkan orang tentang makanan ... I love to eat !!! Sejak balik dari Langkawi lagi, birthday celebration and meeting friends membuatkan aku makan ...makan ...dan makan lagi.... I just can't help it ! He he... janji nanti lebih banyak tentang benda lain pulak ok ????






Ni nak beritahu sesuatu pasal keistimewaaan Nasi Lemak Kuning yang boleh dinikmati di bandar Kuah , Langkawi...ada satu gerai yang betul betul dekat Maybank bertentangan dengan Hotel Bayview Langkawi (location ni senang sahaja if u had been to Langkawi recently)..Mula mula peniaga kat situ tengok aku ..dengan kamera besar...dia orang cakap KL style...lepas aku buka pelat utara aku ...baru depa tau... hey I am proud untuk cakap utara noooo.. he he




Selepas round beli belah sikit dengan Mr Ted Baker ni... (jenama baju dia la...) kita orang duduk sini sambil minum dan nasi lemak sebungkus. Ingat tak nak makan nak save perut untuk Gala Dinner malam tu kat Sheraton..tapi nasi lemak tu walaupu simple tetapi too hard to resist !!! he he..so cubalah...



Rasanya nyum nyum.... gambarnya pun nyum nyum... If u happen to visit Langkawi..lepas penat shopping tu..singgah la and try this nasi lemak kuning...sambal dia sedapppppp !!!

7 comments:

PUTUBAMBU said...

eeii..sedapnya nasi lemak kecik tu syuk..

anyway, kat kg putu pun nasi lemaknya kecik2 macam tu.. (lupa nak snap gambor masuk blog)..

hanya n. lemak + sambal ikan bilis atau ikan curut(sardin) sekerat..

no timun..no kacang.. no telur..

tulah keistimewaan n. lemak kat kg2 ni..

MAKSU@AKIM said...

Im a new reader at ur blog...nice blog..penoh ngan makanan...

syukur said...

Putubambu : memang hari tu ingat nak tibai ajer makan berbungkus bungkus tetapi kena jaga tu... he he

Maksu@Akim : Thanks..wow what a name ?? anyway..ntahlah semenjak ni suka entry pasal makanan...

Catz said...

hi doc,..
makan je laaa...hahhahaha...(aku hasutt)...huhuhu. tapi catz perasan apa tau..kalau kita jaga makan..dan avoid makanan yg tak sepatutnya..kita tak akan rasa nak makan2 sgt. Tapi once dah start makan..especiall pi holiday..ke course ke...yg menyebabkan kita mmg kena makan coz rugi kalau tak makan...haaa...siaplah..mmg susah nak tahan selera doh....tak dapek tahan..tgk food je mmg rasa nak ngapp...especially nasi lemak..
anyway..nampak sedap nya nasi lemak tuhhh..
my next trip to Langkawi nak cuba laaa..

Kembara Musafir said...

Syuk... that place is very near to my cousin's house.... dah lama tak ke Langkawi... segala sedara mara belah ayah ada kat sana... bila pi sana memang best... depa layan kita macam raja.... makanan pun sedap2... authentic traditional cuisine...:)

mrbudie said...

nanti aku introduce nasi lemak batu 13 kajang dekat umah aku nih... singgit saja tapi mesti kena makan lebih dari satu bungkus...hehe

syukur said...

Catz : cuba la..jgn tak cuba Catz..kesedapannya sungguh tak terkata walaupun simple ajer nasi lemak tu..

Kembara Musafir : Jo... ye la...dah lama duduk kat Dubai tu...raya ni tak balik ker ?? Langkawi memang aman damai..

Mr Budie : Bila nak belanja nasi lemak tu ?? he he.. I makan dua bungkus cukup la kot.. hehe