Friday, August 29, 2008

Kajang and Satay Hj Samuri...


Dah lama jugak tak ke Kajang. Petang tadi waktu balas inbox kat Facebook, chat kejap dengan Josh ...orang Kajang ni dah nak bersiap-siap ke fireworks di Putrajaya. Lancar jugak trafik ke Kajang dan selepas dua tol..sampai lah ke pekan Kajang yang lebih 6 tahun tak berkunjung ..ada la lalu Kajang masa buat rheumatology attachment di Putrajaya dulu tetapi tak pernah singgah. Memang Kajang lain sekarang..tak macam zaman aku Matrikulasi di UKM dulu. I love Kajang !!





Pelawaan Mr Budie, member baik waktu DERMA years dulu untuk sama sama makan satay Kajang Hj Samuri yang istimewa dan terkenal itu, i would not say NO.. Aku konpius jugak dengan pekan Kajang sekarang.. tapi jumpa jugak landmark tiga tingkat Satay Hj Samuri ni. Dah 60 sen secucuk...mahalnya !!!







Mr Budie sekeluarga juga menjemput adik adik dia yang tinggal di KL..termasuk Bakti yang baru 2 minggu melangsungkan perkahwinan... Selamat Pengantin Baru Bakti. Dalam gambar tu sebijik muka macam Mr Budie..ye lah adik beradik kan??? Terasa tua pulak aku !!!he he...Anak Budiman, si Mimin pun dah mesra dengan aku... suka dia dapat coklat..dan lahap juga dia makan satay..

Like father..like daughter ???




So melantaklah........tak terkira berapa cucuk sate aku bedal... he he riang hati makan satay sebab seluruh mereka malam tu mesra sangat..like i am part of their family.. TQ Budi and Zavina (correctkan spelling ??) .. Amboi !! control makan nampak !! he he





Lepas makan ..Zavina ada berikan brochure perniagaan gift sets promotion dia untuk Aidilfitri..nanti i promote in my blog...ada yang minat nak tempah ??





Sebelum balik , kami berjalan jalan di Kajang Downtown untuk burn kalori yang dimakan tadi... he he..Kenyang sungguh hari ni... Thanks once again ..



10 comments:

mrbudie said...

your welcome :), kami orang kajang pun jarang2 makan satey kajang, bila ada family/friends gathering baru makan satey... malam ni baru tau yang selama ni ada 'kajang uptown' di depan stadium.

Catz said...

hi doc..
now satey samuri catz rasa mcm dah lain sikit...mungkin dah terlalu dikomersialkan dan kat mana2 pun senang dpt, so bagi catz yg kalau nak makan hari2 pun boleh dan dekat je, mcm dah tak special sgt mcm dulu.
tapi still lah..kajang bandar satey. Ada lagi lain yg sedap, mcm satey RESTORAN YUS..pun lagi sedap kot...
tapi kdg2 teringin makan kat samuri jugak lah..(hahha...aku hantuuuu sate..).biasanya 5-6 cucuk dah kenyang gila.

M@x said...

Yummilicious! Must go Kajang one of these days for the authentic Kajang satay. :)

budleee said...

i agree with mr budie, org kajang sendiri pun tak pandang sangat satay kajang sebab dah selalu tgk :D. urm mr budie, rasanya tu bukan uptown tu, tuh bazaar ramandan kot :D. tapi walaupun jrg mkn, kalau ade rakan dari luar datang, harus gak mkn dgn byknye :p.

Zavina said...

Chiss, gelakkn org yea...Nnti la one day, we'll invite u to our home & stuff u with my cookings.. pastu tahan u x bagi balik...biar takleh gi gym to burn all the calories.. heheehe

Wahidah said...

sate kajang?? dh lama teringin nk mkn sate kajang ni...tk bole jd ni..tgk gmbr sate kat sini terliur la pulak....isk3

syukur said...

Mr Budie : Yang aku perasan sate dia dah semakin kecik pulak saiz .... Tq sekali lagi sebab the treat !

Catz : memang terlalu komersial sebab tu dia yang kaya raya... anyway..semalam i bedal dekat 20 agaknya.. he he or lebih ????

Max : yeah..pay a visit there.. the traffic may be a bit confusing !!

Budlee : Awalnya dia orang bukak bazaar Ramadhan dah !...Makan banyak banyak kalau orang belanje..he he

Zavina : betul ker ?? bila bila ?? I suka makan makan free ni.. ha ha tak pe lepas tu i lari kat treadmill lama lama biar burn calorie balik..

Wahidah : dekat sahaja Kajang tu...pergilah makan sate banyak banyak... duduk level alatas lebih breezy sikit...

Inah said...

waahh..sate..rindunya nak makan sate kajang :(

Faisal Admar said...

adoi... lama tak makan satay kajang! yum yum. eh puasa la doc! haha

syukur said...

Inah : sana lagi special kan ?? ada sate kangarooo... he he

Faisal Admar : turun la KL nanti i belanja pergi makan Sate Kajang..anytime..u got Facebook tak ? NAk add...