Saturday, September 20, 2008

ZUCCHERO.... " Lepak " ing With Ben



Kembara makan makan di bulan Ramadhan ni diteruskan juga....malas nak pergi keluar Bazaar Ramadhan untuk beli juadah, so teringat dekat Ben yang berjanji nak keluar buka puasa sekali. Ben is 2 years my junior dalam Jabatan Perubatan HUKM ini. Tapi umur dia lebih setahun dari aku. Visit his DrFrappuchino blog yang penuh dengan keluhan seorang doktor.. he he he. Ha ha promo sikit blog kau...boleh ?? Ben is my gym buddy sejak dia join FF. Tapi bulan puasa ni, semangat dia ..ish ish MALAS !!! Merasa jugak naik Chevy kau !

Ingat mula mula nak Ke AJ Restaurant, yang famous as bloggerspot tu.. tetapi nak cari somewhere yang dekat, so ke Zucchero ni ajer la... Not bad in term of tempat dia.



Very cosy..kan ??



The chef yang masak on the spot benda goreng... aku makan 2 pinggan char kuey teow dia yang sedapppppp..

Ben....with the Tom Yam Noodle.....Tom Yam dia kurang tom yam la !!!


Dekor............

Ha ha ...walaupun banyak makan musim Ramadhan..i still maintain shape.. jgn marah !!!


Bagus jugak gambar yang Ben ambil ni.....ye lah first time pegang dSLR tapi dah boleh ambil gambar cenggini.

Char Kuey Teow Zucchero yang sedap ni.... tak ingat dah mungkin 3 pinggan kot aku lahap ...he he. Layan jer la gambar gambar makanan kat bawah.... nyum nyum



Kalau tentang food,, not really recommended place....mediocre taste, nothing to die for tetapi kalau nak duduk borak borak, sembang, tu memang best sambil update blog with the free wireless internet dia...check it out yourself...


ZUCCHERO CAFE



Business Hours : 11 am to 1 am



Tel. No : 03-92814233











10 comments:

axim said...

nice place doc!!

hari ni nak pi bukak pose ngan my family kat Ancasa Hotel...

:)

syukur said...

waaaaa. bestnya nak join boleh ?? he he tak lah lawaknya i buka puasa diSime Darby hari ni Restoran Halia.. dengan BEKAS PEMINAT FANATIK CT NURHALIZA... he he mereka ni yang pergi sekali dulu waktu Konsert Siti di Royal Albert Hall London..sampai sekarang masih tak lost contact !

A f f e n d i O s m a n said...

mende alah kueteow tu ada boleh tapau tak?

huhu..

nampak macam lazatrina

Inah said...

waah..buke puasa kat sime darby..ikut ikut :D

:: NbC :: said...

jeles lah.. program buka2 puasa buffet ni.. lg setahun leh merasa mcm ni... :-(

budleee said...

wah doc, all the places you go sangat menarik :D

syukur said...

Fendi Osman :

adus En Fendi... apa maksud laztrina tuuuuuu... amboi vocab baru ker... mana boleh tapau tapi boleh makan sesekenyang yang kita mahu..


Inah :

Boleh boleh tapi Inah kena joget lagu Fabolous Cats dulu " Kamu yang bawakan terbang ".. he he sebab dirimu kan jauh di Aussie ! He he

NBC :

Laaa jgn la Jeles Pinky..nanti bulan November dan December bila u balik nanti kita buat lagi gempar... kasi gegar...Ok ???

Budlee :

Toceh toceh..... betul ker aku cakap Cina ni ?? Biasa ajer tempat tempat ni..bulan depan i pergi melancong nanti i ambil gambar dan gi tempat tempat yang lagi the menarik ..ok ???

PUTUBAMBU said...

la..gi zuchero ke..
aisey..bawah rumah putu je ni syukk oii.. kalau hang call haritu.. dah tentu2 putu datang jumpa syuk kejap..hehehhe..

semlam pun ada program.. ngan budak2 AF & AC tu.. with budak2 tahfiz dari mana ntah..

Faisal Admar said...

OMG! 2 pinggan doc??? Very oily lah char koey teow doc... how come you could maintain those muscles ek when you eat oily food? *curious*

syukur said...

Putubambu :
ooo yer ker..dekat rumah Putu yer... tapi pasal makanan nyer biasa sahaja...

Faisal Admar :
That is why my muscle shrink a bit now tapi belly yang bertambah besar.. ha ha ha