Monday, September 1, 2008

1 st Ramadhan..... Sahur..

Eid Mubarak to everyone !!!

I was on call on the Merdeka Day and i usually check the remaining on call team on that day itself... To add to my own surprise, the lists included Hamdi (Cardiac Care Unit call), Asri (Peripheral call), Wan Ros (Nephrology call), Emma (Passive call) and me myself as the Registrar on call. WOW ! What a perfect team to be on call with since we are Facebook addicts who keep on commenting each other pictures in the Facebook photo section. Like cats and mouse !! Crazy ?? but hey that keeps our communication and bond stronger actually.. He he..I leaved text to Andrea that she should change to be the specialist on call that day to complete the team.. Ha ha.. She replied me back " What a dream TEAM !!!" and she totally missed it..
We planned for sahur together to commerate this and the 1st day of Ramadan and HUKM was pretty quiet too . Asri could not make it because " sakit perut" !! See him lying there in our common room.. Kesian dia !! To whom concerned, my staff, Linda is on her way to recovery from the Dengue Shock Syndrome...It was a relief as i visited and examined her today ..just to see her lovely smile once again and was out from that ventilatory support ..


This pictures taken while waiting for Emma (the Bagaikan Puteri lady..he he)





Approximately 4.30 am , we went to Hajris Bistro in Bdr Sri Permaisuri for sahur. Our surgical colleagues were there too... he he

Hamdi with his regained energy after that sweet MILO ais..

Nasi Goreng Kampung ... errr maybe Nasi Goreng mamak would be more appropriate name.....

Hamdi and Wan Ros ordered this Maggi Goreng... and Emma ate Roti Telur.. I was still hungry as i did not have my dinner due to hectic call...and the rest were hungry still too!! We ordered this 3 plates of "ayam goreng" ..mmmm..yummy !!!

Hamdi as Ayam Goreng HAJRIS BISTRO ambassador.. he he

Considering this Ramadhan would probably be my last year in HUKM....i am looking forward to spend buka puasa events with friends, my bosses, and fellow bloggers...in this one month period...Maybe next year i 'll join Faisal Admar, Axim, EJ and others in Penang ya !!

13 comments:

suesamsudin said...

Doc, selamat berpuasa!!!jum nnt kita buka sesama ye... ;) tu pun kalo sudi....

Faisal Admar said...

hehe thanks doc sebab sudi nak sahur/berbuka dengan saya!

eh confuse gak neh ending post neh... doc akan bertukar ke Hospital Besar Penang lak ke? dulu abah pernah lepak sana 3 bulan tau sebab diabetis dan potong ibu jari kaki sebab gangrene :)

ayam goreng jek nampak sedap... lain nampak macam lembik je? hehe makanan mamah hanya nasi kandar jek sedap... lain hancus

ada pula duta ayam goreng ek? he he he

selamat berpuasa doc :)

p/s: berbuka malam ni makan apa?

budleee said...

sahur at mamak? ah yes that was the life masa duduk rumah sewa time buat degree :D

hamde said...

boring. gambar sungguh tidak vogue.
hmm never mind. aku pun malas nak naikkan saham

axim said...

aaaa dah duk kat penang lama lama nih kan aku rasa dah tanak makan kat mamak..haha...tu yang entri makan kat mamak takder pun..sebab tak minat sangat...

ni sahur semalam yer...best la sahur ramai ramai....

eh,doc mau pindah ke GH penang kaa??mohh la next year kita pakat pakat bukak pose sesama lak....jom...

Selamat berbuka yaa Doc!!

edina monsoon said...

A positive comment..everybody looked good in the picture..and nobody closed their eyes. WHich given the hour it was taken..is pretty good.

Inah said...

semua ckp x menyelerakan..for me being at aussiee..everything looks yummilicious!!

nak milo Malaysia..milo kat sini x sedap :(

as said...

hey kalau semua keluar, kalau ada emergency that means I have to attend to that dengan sakit perut aku!! By the way aku masih lagi diarrhea..

lily.lulu said...

selamat berpuasa doc syukur !!
:)

makan kenyang2 yerrr ...

syukur said...

Sue : Sure Sue.... nak buka puasa kat mana ?? HAri aper..next week weekend mungkin boleh..Ya memandangkan ini tahun akhir I berpuasa sebagai warga KL... kalau boleh nak buka puasa dengan semua orang ...

Faisal Admar : Kalau habis nanti, I mungkin akan balik ke Hospital Alor Setar sebab gaji pun masih AS yang bayar...lagipun kat sana dah start training in cardiology..senang sikit. AS dengan Penang dekat ajer kan ?? Keen to see u , Axim and others nanti kat sana.
PS : First Ramadhan berbuka kat JW Marriot dengan a friend of mine..nanti i blog kan kemudian..sekarang nak tidur dulu.. he he

Budlee : Yeah..not much of choices,,mamak pun kira ok lah...suka sangat sebab sahur dengan few friends yang 'havoc" macam dia orang..

Hamde : Ni HAmdi ker..kalau ni sekejap nobody's property la..kejap hamde la... konpius !!!

Axim : MAmak Restaurant mmg i tak suka sangat Axim..tapi malam tu dah tak der choice tambah pulak kita semua oncall..so kira nak cepat..takut nanti emergency susah pulak...
Pasal tu..i akan join blogger utara boleh ???Sekarang ni pun tgh api-apikan Dr Shah supaya tukar ke utara juga lepas dia habis master dia... See u there !!!

Edina : Yeah..we miss u that sahur !!! Huaaaaa... ha ha ha

Inah : betul ker Inah minum MILO kat Aussie tu ?? ntah ntah air apakebenda tu..sebab tu tak sedap ..


As (Asri ker ???) : he he..i know you are capable of doing that... he he he

Lily : Lily.....i dah gemuk la sebab makan banyak sangat sekarang... aaaaa ... anyway selamat Berposa to u toooooo...

PUTUBAMBU said...

waa..boleh ah join syuk ngan sue nanti..

ahad baru ni.. putu ada jumpa nazz..

Wahidah said...

hurm...wah meriah nampak....i pun tk ske sgt mkn kat mamak ..dunno why...kalo setakat nak mkn roti2 ni mamak mmg the place la...

buka apa la ptg ni kan??? :p

mrbudie said...

hajris, last kali pi situ 2006, masa lepak sekejap di mentari sementara tunggu rumah kajang ni siap repair, ada sorg waiter hajris tu suka layan mimin, mungkin dia teringat kat anak dia di kampung kot?