Sunday, September 7, 2008

Happy Birthday For Shah and Axim...Me As Jiran Tetangga

Yup...I am expanding my friend's horizon...suka bangat bertemu bloggers dan hari ni aku berjumpa dengan seluruh keluarga YKWYA ni. Akrab betul dia orang. Selamat hari Jadi for Shah dan Axim. Sorang belated dan sorang lagi dalam dua tiga hari lagi jer...tapi sambutannya dibuat sekali. Tema dress code : RED ??? Hu hu ingat Red Mummy tu ker ??? Ampun...I don't usually wear red sebab tak sesuai dengan tone kulit aku yang eksotik ni.. he he..tapi for friends..i 'll do it for you guys.!!!. Sekarang kita tengok sapa yang datang...........



Of course...birthday boy, Axim dengan a blogger from Singapore.



Ziana yang tengah buat Live Video teleconference dengan Inah. I know Inah, the Aussie girl..u definitely miss it. Canggih betul connection sekarang ni.




Mr MNN , yang mesti cover identiti... wonder wether u actually has your own pic... Gambar IC tutup muka jugak ker ??? Ish Ish..




Tijah Murai in the house with her hubby....1st time jumpa dia. Mak datuk, patut ler "murai" tu diberikan kat dia...gegak gempita seluruh kondo dengar dia berceloteh..terkadang jantung aku stop sekejap dengar frekuensi suara dia ! he he..Hubby dia pulak begitu kontra..macam ada emas berlian dalam mulut.. opsss.




Nikli.....seorang alhi ahli keluarga bloggers ni.. 1st time juga jumpa dia. Hai...Axim tukar baju sudah ???




ShahrilAley, Nikli and Axim .....tengok aper tu ???



Hamdi and birthday boy, Shah....dua orang rakan yang karib sejak zaman Otago lagi....yup that what friends are for !



Ziana ni suka betul ambil gambar kandid tau..... ada ler muka yang tak senonoh dalam blog dia nanti.. he he



Keluarga YKWYA mereka ni...si MNN ader kat hujung tu...tapi aku tak pandai Photoshop sangat so tak boleh nak mem "brad pitt" kan muka engkau.. he he.



Zoul.(Checkered Boxer).....dari Miri , Sarawak...orang kerja dengan syarikat minyak... 1st time jugak jumpa dia walaupun dah kenal melalui blog... kamik pi sarawaq..bole ka ??



Si ShahrilAley, Nikli and Lily.lulu.... Lily is my NIKON link...he he..boleh gitu ???





Mr. Fendie Osman pun ada jugak.. datang sebagai jiran tetangga jugak...banyak buat lawak jugak dia ni..


Lastly....ME as jiran tetangga too.... ouccchhh.. red in colour with Hamdi dan Axim ,yang first time jumpa tetapi dah kenal bangat melalui blog, a recommended blog..full of colours of life and emotion..Sembang dengan Axim malam tu pasal bapa dia yang menghidap End Stage Renal Disease from long standing Diabetes requiring dyalisis support.. Kagum dengan Axim sebagai an obedient son !


Nilah gambar kami semuanya malam tu..happening ..ALL IN RED ! Thank you tuan rumah, Beruang Madu ..siap bagi bekas untuk bawa balik lagi. (Photo yang dua terakhir ni courtesy of Hamdi...sebab kamera dia ajer yang snap gambar semua dengan self limiter time)

Gambar makanan malam tu nanti menyusul kemudian...check them out !!

24 comments:

Ms B said...

Now this posting reminds me of the Red Devils! *grins*

Looks like everyone had fun! How old are the birthday boys again?

Ps: was the "other party" around? *winks*

pss: Oh, i realise u link me. Thanks yeah!

Zuer said...

kan cantik pakai baju warna merah tu? Nampak berseri kan?

syukur said...

Ms B : yup i link yours.. thanks Ms B for being a regular commentor..i appreciate that...at least i know that U are reading..
Third party ? Mmmm...ala...let change subject ok ????? he he he

Zuer : Mmmmm yup cantik jugak baju merah... tetapi anyone yang u nampak terlebih seri tak ??? kuang kuang kuang !

zuridah said...

Hebatkan dunia blogging ni...dapat menambahkan lagi hubungan dengan semua orang...

Wahidah said...

wow...so happening...in red lg tuh...mcm red devils jer...hahaha

tp kan tgk mcm ok je pakai bj merah...mn de eksotik sgt kulit tuh..iskk3

Faisal Admar said...

wah! doc pun dah semakin happening hehe... semakin ramai lah kawan doc lepas nih!

geng² blogger penang mcm ada plan gak nak buat gath... entah la berapa orang dapat join he he he!

Beruang Madu said...

Shuk... terima kasih sudi datang... jiran tetangga katanya... sudi sudikanlah kalau ada lagi yer... nasi lemak tu superb... I suka semua pun suka... kengkadang tu kita bawak simple jer tapi kalau kena rasanya memanglah menjadi kan... thanks again... salam untuk semua family yer

letti said...

hey, that's great that you got to get together at a bloggers' meet.

Oh, and as for national championships for high school football, i don't think there's really one. There are sooo many thousands of schools even at the state level, that it would be impossible to have one at national level. Even at State there are so many different divisions depending on how big the school is, how many students etc etc. But I do think they have some formula for some sort of ranking.

Ms B said...

I am utilising my free time to the max, knowing when I'm busy, I hardly have time for myself (blog hop, comment etc are definitely impossible.)

Change topic, eh? Hmm, u have to work with me on this. Give me something else to talk about. *grins*

A f f e n d i O s m a n said...

errrr

dokter,

FENDIOSMAN datang as ANAK PUNGUT daaa...muahahahahah

Tapi konsep jiran tetangga tu macam menarik gak! Sesuai untuk dipertimbangkan...

PUTUBAMBU said...

uish bestnya...ada gathering....

shahril aley said...

hello bro
hehehe akhirnye ketemu kite ye
pic paling best reramai tu
memang meriah sakan dengan MERAH
awat malam tu dr syuk memalu kucing plak
hahaha....
lenkali kite klu reramai lagi ye
hepi bangat malam tu

Ziana said...

Doc...
nasik lemak yg Doc bawak mmg superb laaa!!! sedap bangat!!!!

hehehe.. suke candid ek?
mmg pic Doc ala2 tekujat skit kat my blog ... jgn mare Doc
:)

really enjoy ngan sume org mlm tuh! thanks join us! :)

Zoulkieflie said...

mok datang sarawak,jom lah..hehe

Zuer said...

nampak...kirim salam..kat dier k. miss him so much..

axim said...

dr.Syuk,

akhirnya dapat jugak jumpa nagn doc kan setelah sekian lama kenal melalui blog saja...thanks for coming too hari tuh...

best dapat kenal ngan ramai orang...apa apa pun,yang paling penting nasi lemak yang doc bawak tuh sedap bangat!!!axim wat balik untuk ayah kat HKL kasi dia sahur,dia suka sangat ngan sambal nasi lemak tuh...nanti nak suh doc pi beli hantar kat ayah di HKL bleh?hahaha

awat la doc pi amik gambar di sudut sudut jer..len kali amik la gambar depan depan kan...

apa apa pun,semoga kita dapat berjumpa lagi di lain kali!!

:: NbC :: said...

wah Syuk, ok je u pakai red.. red x pe, kalo my party u kena pakai pink nangis kang.. :-P

syukur said...

Zuridah :
Memang pun ... blogging merapatkan orang yang jauh menjadi akrab sekali.....dunia tanpa sempadan.


Wahidah :
MMMM eksotik lah in real....gamabr tu mungkin dah photoshop kot ...he he he anyway i sangat kurang baju yang kaler merah..my favourite kaler BIRU... dan HIJAU..he he

Faisal Admar :
yup looking forward to meet u one fine day...sebenarnya blog ni dapat merapatkan silaturrahim..that's why i decided to blog initially.

Beruang MAdu :
Tq bebanyak sebab jemputan tu..Ok tak tittle jiran tetangga untuk me, Hamdi, Fendi Osman dan Tijah Murai. Nasi lemak tu sambal dia memang sedap pun.. mmmmmmm lazat

Letti : Hi Letti..take care ..great to hear from u in Texas.. if u are back to KL one day...we definitely have a gathering like this ..along with Mindy and others and start bitching about Ipoh GH Housemanship..ok ?? DEAL! He he he
Take a good care soon to be MUM !

Ms B :
Mmmmm yess definitely we have to change topic dear.. he he..anyway..i am OK with any topic....suggestion ???

Fendi Osman :
anak pungut tu sound sedih sangat la....macam bagai melukut ditepi gantang... Jiran tetangga lagi vogue la !!!

Putubambu :
tu la mmg best..bila nak gathering dengan Putu ni ???

Sharil Aley :
yes yes..memang happy bangat dapat jumpa semua orang malam tu... mmmmm i memang macam tu first time jumpa malu malu kucing sikit tetapi dah lama lama ..mmm mulalah sembang tak ingat dunia...Kau orang sekeluarga lain kali jemputlah kita orang JIRAN TETANGGA ...boleh ??

Ziana :
memang nasi lemak tu sedappppp..rugi saper saper tak rasa malam tu.. tu lah Ziana gamabr kau dengan Lily semua aku terkejut ajer...nasib baik aku tak der sakit jantung..alamat kena buat angiogram sendiri nanti .. he he

Zoul :
memang nak visit Miri one day... one fine day..i ll let u know kalau suatu hari nanti jadi.. nak ambil gamabr pelantar minyak boleh ???

Zuer :
ok i will... ooo tak yah kot..sebab dia baca jugak blog ni!! he he

Axim : cam mana nak ambil gamabr depan Axim sedangkan banyak photogarapher malam tu.. semua klik klik.. macam sidang akhbar pulak ..he he..oooo nasi lemak tu memang pujaan ramai... nanti boleh beli lagi..bapa axim suka ker.. no hal boleh beli untuk dia. Very nice to meet you ..Happy Birthday one again Axim ..

Pinky : Pink colour lebih vogue ..he he.. antara RED mummy dan PINKY...mmmm i vote PINKY !!! He he jangan ada terasa ... ha ha

Wahidah said...

blue ??? i lurve blue also la.....tenang je tgk benda2 yg kaler biru ni..huhuhu...ala tk de la eksotik mn...u je yg rs mcm tu la syuk

:: NbC :: said...

wah.. pink mmg vogue kan.. lelaki kalo pakai pink mmg berani abis.. :-P

wahhhh, tq tq tq.. terharu gue ;-)

lily.lulu said...

happy birthday dr shah and axim !!!
merahhhhhhh u ols !!
:D

syukur said...

Wahidah : tu di white kan kulit I....eksotik in real life i tell u..he he he

NBC : Pinky...give permission to enter your blog larrrr... anyhway... i wear pink once in a while...beranisssss...he he

Lily : Yezzza... Merah itu orang kata warna CINTA.. betul ker ??? mmmm ntah.

Nikli said...

salam..
:)

wondering.. cucur nangka or cucur cempedek..?? hahaaa, it was cempedak goreng laa doc..

nice meeting all of you..
selamat berbuke..

MNN said...

hehehe.. my ic pics?? cover jugak.. hihihihi.. :) nanti jemput datang open house raya.. :)