Saturday, September 6, 2008

My Baby Was Attending The Clinic

Pagi yang gelap ..kini sudah terang ! Macam tu bait lagu popular dari indie band Hujan.. Sememangnya pagi ni dan hari ni cuaca begitu breezy sekali... Pagi ni bangun tidur pun rasa segar sangat tubuh badan..mungkin hari minggu kot...cuba hari Isnin !!! Anyway, plan hari nak bawa my baby to his clinic...yeah MY CIVIC of course...mana pulak aku ada anak.. he he. This is my second Civic in a year after my first was stolen...errrr.. The stereo system kat Civic memang superb.. lebih lagi dengar lagu Dato' Siti, MArcel dan tentunya lagu fave aku sekarang yang tak lekang lekang : Kamu yang bawaku terbang (Fabulous Catz)



Sepanjang perjalanan tu.. terasa ceria sangat sambil pasal pasang lagu Sempurna... di tepi jalan aku lihat tiga gelagat yang menarik.. pasangan tua yang pergi ke pasar sambil berpegangan tangan ( romantis mereka walaupun di usia tua), ibu yang memarahi anaknya yang cuba melintas jalan tanpa menoleh dulu, dan seorang buta yang sentiasa mengukir senyuman walaupun tanpa penglihatan !. Semua ini adalah CINTA !



Melalut pulak ! Hari ni ...bawa kereta ke first day visit for service. Of course kalau ada rezeki lebih...tolonglah doakan -doakanlah, aku dapat pakai Lexus ker or the new series of BMW or the new version of Audi one fine day. Ferrari ?? I pass to to somebody lah..very sporty..i suka kereta yang ada karektor for a professional.
Aku pun tunggulah di Wegro Cheras tu...errr bosannya lama... nasib bawa Apple Ipod sambil dengar some of my favourite Indonesia songs. Kalau bukan bulan puasa tentu aku dah melepak kat Old Town White Cafe kat sebelah dia tu...tapi bulan puasa lak. Sempat bersms dengan Shah dan Hamdi untuk buang masa.
Free service dan lepas buat balancing dan allignment serta checking..terasa tersangat lebih smooth dari biasa pemanduan dia. Civic is definitely a good car ,,lebih lagi Accord tetapi waktu tempah dulu Accord seminggu lepas tu keluar..kalau tidak mungkin aku dah sambar walaupun monthly installment nyer alahai... tapi belakang kiralah tu.. take a risk !
Selesai habis..... aku pick up Hamdi ke Low Yat untuk misi mencari photoviewer untuk birthday boy , Shah ! (waktu entry ni ditulis, that present telah selamat diberikan kat Shah). Syahdu Shah tengok the moving nostalgic pictures ! he he..

Sejak belajar teknik gambar ni...gatal ajer tangan nak cuba... he he he walaupun nampak spoilt..tetapi ada seninya !!!

8 comments:

mrbudie said...

lepas baca entry terbaru hang, baru aku teringat Savvy ni pun hampir cukup time nak servis, lagi 3 minggu ja nak beraya, harap2 proton servis tak fully booked macam tiket bas balik raya.

Ms B said...

Men and cars...hmmm *rolling eyes*

But I am guilty as charged too! Everytime a Bentley passes by, I'll melt....

Ps: Doc tgh mid life crisis ke, daydreaming about cars? *grins*

Kembara Musafir said...

haha... giler keter jugak Dr nih... hahaha.... datang kerojer kat Dubai, kerojer Doktor kat Dubai, memang konpem boleh beli kete mercedes sebijik lah...!! hehe

budleee said...

honda, the power of dream :D

i really like the new jazz :) it looks so chic. my dad's honda accord will arrive sometime this month or the month after that. bila nak bagi tumpang ni doc :D

syukur said...

Mr Budie : tu lah hang nak balik Kangar tu jauh tu.. baik cept cepat pi servis kereta Budi.. anyway... oppps lupa pulak it is your wife kampung turn!

Ms B : I am daydreaming about everything actually.. he he e..nah just kidding.. Of course men love cars..

Kembara Musafir : Jo... ada spital kat sana yang ada vacancy tak ? best jugak tu .. driving a luxury car ,shopping in Dubai...mmmmm best tu !

Budlee : jom la..nak pergi mana ? uuu your dad punya Accord lagi best tu .....pinjam ler sekali sekala.

Wahidah said...

lurve honda too...

rs mcm pernah terserempak la dkt area bndr seri permaisuri...tp dr jauh je la...tp tk tahu la kalo slh org..

Faisal Admar said...

doc... kalau org kasik free ferrari nak le... sebab nak maintain dan bayar road tax mampos! he he he...

doc tak minat ke accord baru tuh? warna hitam... pergh! meleleh!

anyway... kereta dan nyawa kita berkait rapat dari segi fizikal lah sebab memanglah semuanya ketetapan dari-NYA... kita kena sentiasa menjaga keselamatan kan? kereta kalau tak selamat... bahaya keselamatan :)

Catz said...

wow..nice car..bercita rasa lah doktor ini...