Wednesday, October 1, 2008

Minal Aidil Wal Faidzin...Maafkan Zahir Dan Batin



Di kesempatan ini, saya ingin mengambil peluang untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada kedua ibu bapa, kelaurga baik jauh atau dekat, teman teman sekerja, guru guru yang banyak menabur jasa, sahabat handai, rakan rakan Facebook, rakan-rakan Bloggers, team unit kardiologi HUKM, semua di Jabatan Perubatan Hospital UKM dan seluruh muslimin dan muslimat. Kepada rakan rakan bukan Muslim juga selamat bercuti dan menenangkan fikiran di Aidilfitri ni.

Sepuluh jari saya susun sebagai pengganti diri,

Memohon agar kesilapan dan kesalahan di maafi,

Sesungguhnya sinar sempena Aidilfitri,

Syukur nikmat anugerah Ilahi.

Moga Aidilfitri ini memberi cahaya,

Agar diberkati jauhkan dosa,

Membuka lembaran baru yang lebih metafora,

Segala kesumat tinggalkan sebagai nostalgia.

To everyone...i mean everyone out there, enjoy your Hari Raya, get a blessed one and i hope this Hari Raya will make us a better person physically, emotionally and spiritually.

Allahhuakbar , Allahuakbar..walilahilham....

SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR BATIN !!

20 comments:

inah said...

slamat hari raya doc :)

edina monsoon said...

Selamat Hari Raya Syukur!! Glad you had an okay call and got some sleep. Safe journey back. This raya is soooo different from last year kan??? ENjoy...cos you deserve it.

Ms B said...

I must say, this would probably be one of my fav wishes posted. Very personalised. the whole entry was well planned and written. *smiles*

I hope you have a good time dear. My lil girl really enjoyed herself yesterday (not to mention her duit raya which are already in hundreds of pounds. Oh well, most of mummy dearest' friends are all singles and working. Bertuah anak. *LOL*)

Catz said...

hi doc syuk,

selamat hari raya...maaf zahir dan batin.

catz.
christchurh.

Nikli said...

slamat hari raya doc :)
maaf zahir batin

hati hati memandu

Wahidah said...

selamat hari raya...n selamat bekerjaaaa...........

syukur said...

Inah :
Thanks Inah for the wish...Selamat Hari Raya to u too

Edina :
Yup the call that Raya Eve was Ok since all the MO's were equally goood..so that the REGISTRAR aka ME can sleep for hours .. ha ha.. partly they did understand that i had to drive back to Kangar the next day...thanks for the ladies doctor that nite..appreciate that !!

Ms B :
I never planned when i wrote my entries here..neither i took hours to write. It came naturally and just by an instinct.. Glad that you love reading it dear... Selamat Hari Raya Aidilfitri too

Catz : Selamat HAri Raya Catz...

Nikli :
TQ Nikli...you too selamat HAri Raya...baju kaler apa tahun ni ?? Jangan merah lagi sudah laaaa..he he

Wahidah :
i kerja malam raya sahaja lepas tu cuti seminggu kat kampung...bestnya kampungkuuuuuu.. ha ha


Dikesempatan ni ...to all bloggers sedekahkan Al-Fatihah buat atuk SueSamsudin..rakan bloggers kita jugak atas pemergian arwah di hari raya lalu...Al- Fatihah !

Faisal Admar said...

salam aidilfitri doc :) maaf zahir batin ye. jom gi melancong! hehe.

yazrie said...

Salam Lebaran..Kemain lagi dia punya pantun..tu berkerat-kerat pantun..8 kerat ker?

Enjoy your raya and happy holidays!

Beruang Madu said...

Bersempena dengan Aidil Fitri tahun 2008 ini, Abang Bear mintak maaf atas segala keterlanjuran .....kita melangkah meninggalkan ramadhan yg barakah dgn berat hatinya di samping gembira menyambut tibanya syawal yg mulia.... semoga persaudaraan kita kekal dan sentiasa dalam redha Allah.....

Ketupat diletak di atas para
Rendang diletak di bawah titi
Andai ada tersilap bahasa
Maaf dipinta menyusun jari

Adat jauh kata mengata
Adat dekat puji memuji
Andai ada tersilap kata
Maaf dipinta sepuluh jari

Sungai disusur sepanjang sehari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami menyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf zahir dan batin dari Abang Bear

wassalam

KHAYR said...

Salam idil fitr bro. Syuk...
Kullu 'aam wa entum bikhayr!
Minal 'aidin wal faizin...
Bah bah...

syukur said...

Faisal Admar :
Selamat Hari Raya to u too....nak gi melancong..boleh...cam tahu tahu pulak...memamg plan nak ke Siam Reap hujung bulan ni.. tenangkan MINDA..he he

Yazrie :
TQ bro
for singgah di blog ni... I pun pakai main hentam jer pantun tu...gian pulak lama dah tak berpantun..he he

Beruang Madu :
panjangnya pantun dia... baguslah at least ada juga yang menyanjung adat dan budaya kita orang melayu..bangga dengan BM.. Syukur pun nak minta ampun maaf tersalah kata, terkutuk gossipannya..ha ha... dan tercela perlakuannya...


Khayr :
u ni dulu sekolah arab ker ?? sebab tak faham sangat apa yang ditulis tu... he he he... kuang kuang kuang

PUTUBAMBU said...

Salam Aidilfitri..!

ada pun gambor senyum...

:: NbC :: said...

salam aidilfitri gak.. maaf zahir batin..

errrr nunggu raya entry ni.. windu nak nengok suasana raya di Perlis ni.. da 2 tahun raya di rantauan..

Lily.Lulu said...

hensemnya doc syuk berbaju melayu biru ...

selamat hari raya aidilfitri !!
:)

MNN said...

selamat hari raya aidilfitri.. nanti jemput beraya ke rumah.. :)

axim said...

errkkkk bukan senang nak tengok doc senyum..hehe

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI !!!

syukur said...

Putubambu :
Sempena Aidilfitri yang mulia...so dapat jugak la snap gamabr yang ceria sikit ni...

Pinky :
ooooo ok ..tak banyak sangat gambar beraya since i balik lepas sembahyang raya dan sampai Perlis dah malam....so raya kedua tu ada ler sikit kumpul ahli keluarga.. nanti i post kan.

Lily :
Ha ha ha yer ker...susah nak percaya kat gambar,,,anyway tq bebanyak Lily...selamat hari raya to u too..kalau buat open house jgn lupa jemput tau !

MNN :;
when? bila ?? di mana ?? sure dengan muka tak malunya i akan datang !HE HE

Axim :
Berkat Syawal tu la dapat mengukir senyuman sikit Axim..he he he

Josh said...

Tu diaaaaa senyum manis!!! Camni ler ambik gambar.

syukur said...

ha ha ha masalahnya Josh....manis ker senyuman ku ini ???? he he he