Sunday, February 22, 2009

Awesome PGL Season #3


Teater muzikal Puteri Gunung Ledang beronakan Kedaultan Melaka sememangnya epik legenda dalam kamus sejarah negara. Pementasan dari Enfiniti group dari Datin Seri Tiara sememangkan semakin bertenaga dari versi pertama dan keduannya dulu. Sebab tu, tiket mahal pun masih mampu SOLD OUT.
7 of us pergi tengok hari tu ... Wahaza, Nizam, Chris Ling , Nandang, Stephan dan Pojie (Fauziah) dan termasuklah saya.. Marcus tak dapat join at the end.. rugi satu tiket.
Banyak improvement dari segi props. Nyanyian Stephen Rahman begitu bertenaga sehingga rasanya vokal dia menenggelamkan vokal pelakon lain. Kalau lah Dato' Siti yang turut hadir malam tu (dekat sangat dengan kita org) menjadi watak utama tentu paduan suara mereka lebih serasi. Satu lagi , nampaknya Bayan terlalu muscular pulak...ha ha. Yang lain cukup menghiburkan. Banyak jugak kelibat doktor doktor pakar HUKM yang tengok hari tu dan jugak selebriti seperti Sean Ghazi, Liza Hanim, Afdlin Shauki selain Dato' Siti dan Dato' K
Saya tinggalkan anda dengan lirik lagu tema pementasan ni yang sebenarnya dah dulu dirakamkan oleh Vince AF1...Keranamu Kekasih..
Kekasih jangan berduka
Yakin kita kan bersama
Hati ini satu walau jauh di mata
Ikatan cinta
Luhurnya dijiwa
Hati pujuklah perasaan
Jauhisegala keraguan
Sayang untukmu kukorbankan
Demi satu harapan
kepangkuan mu kekaasih
Keranamu kekasih

Hadirmu bagai cahaya
Damai redah dan gelora
Hati kita walau lara melanda
Asmara cinta
Tiada hujungnya

Hati pujuklah perasaan
Jauhi segala kesangsian
Cinta walau pun berjauhan
Kan ku kenang senyuman
Kerinduan ku masih
Kepada mu kekasih

8 comments:

Lily.Lulu said...

dulu lily pun pernah pergi tgk PGL ..

mmg besttt !!!
:D

:: NbC :: said...

hmm, x pernah nengok dr PGL 1 pon.. i heard Tiara dah nak retire jd Puteri, x de chance lah nak nengok kehebatan dia di pentas teater..

errrr, dia mmg hebat kah..?

syukur said...

Lily :
Rugi la sebab season 3 lagi happening.. i suka prop dia ..

NBC :
Mmmm kalau PGL main cast tu i rasa patut cari pelakon baru yang berwibawa..Dati Seri Tiara boleh jadi pengarah bersama.... tapi siapa yer nak pegang watak berat dengan mesti ada suara yang baik tu ??

DatinDiaries said...

tak penah lagi tgk PGL....next time kalau ada..gerenti nak pegi tgk

Wahidah said...

tk pernah tgk PGL ni..

dr yg mula smpai la yg terkini..
tekrilan gk..tp tu la manjang tiket sold out...

rugi..rugi...

lirik lagu PGL ni besh la..

Catz said...

ehm..bestnya tgk PGL..
saya belum pernah berkesempatan..
ni last season tiara dlm PGL kan??

A f f e n d i O s m a n said...

blog dokter dah dapat award
sila ke blog fendiosman untuk menuntut hadiah...

mekasih

syukur said...

Datindiaries :
Thx for visiting my blog..PGL season 3 is getting better from time to time... I think Stephen Rahman Hughes should come out with an album...sebab vocal dia best !

Wahidah :
Memang sold out..Thx to my friend, Nandang yang dah book tiket tu sejak dari awal lagi.
Keranamu Kekasih lagu tema untuk PGL di layar perak memang best !


Catz : Dengarnya lah yup Tiara last involvement in PGL....penggantinya kalau ada lagi la harapnya yang punya power lagi best... my idea probably they can get an Indonesian artist macam Agnes Monica ker .. mesti best !

Affendi :
Ye ker ?? Tima kasih bebanyak yer...